haberler

KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümünden 77. Türkiye jeoloji Kurultayı'na Güçlü Katılım

Ülkemizin en köklü ve saygın bilimsel etkinliklerinden biri olan 77. Türkiye Jeoloji Kurultayı, bu yıl “Madencilik ve Çevre” ana temasıyla, 14-18 Nisan 2025 tarihleri arasında başkent Ankara’da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 


Bilim dünyasının seçkin temsilcilerini ve jeoloji alanındaki güncel çalışmaları bir araya getiren bu prestijli organizasyonda, Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü de etkin bir katılım gösterdi. Bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Cüneyt Şen, kurultayın Düzenleme Kurulu Başkanı olarak önemli bir görev üstlendi. Sayın Şen'in başkanlığında, kurultay organizasyonu büyük bir başarıyla gerçekleştirilirken, KTÜ’nün akademik birikimi ve vizyonu bir kez daha bilim camiasına örnek teşkil etti. Bölümümüz öğretim üyeleri kurultay süresince hem akademik bildiriler sundular hem de çeşitli oturumlarda aktif rol aldılar. Jeoloji Mühendisliği ve Yerbilimlerinin diğer dallarına ait 43 farklı oturumun gerçekleştirildiği kurultayda Prof. Dr. Fatma Gültekin Çevre Jeolojisi ve Atık Yönetimi Oturumunda, Prof. Dr. Aykut Akgün Doğa Kaynaklı Afetler, Afet Yönetimi ve Risk Değerlendirmeleri Oturumunda, Prof. Dr. Faruk Aydin Jeokimya Oturumunda, Prof. Dr. Hakan Ersoy Kentsel Jeoloji ve Jeolojik Tehlikeler Oturumunda, Prof. Dr. İbrahim Uysal Magmatizma ve Magmatik Süreçler Oturumunda, Prof. Dr. Orhan Karslı Kutup Çalışmaları Oturumunda, Prof. Dr. Yener Eyüboğlu Ofiyolit ve Melanj Oturumunda, Prof. Dr. Reyhan Kara Gülbay Petrol ve Doğalgaz Araştırmaları Oturumunda, Prof. Dr. Arzu Fırat Ersoy Su Kaynakları Yönetimi, Yeraltı Suları ve Hidrojeoloji Oturumunda Oturum Yürütücüsü olarak görev aldılar.


400’ün üzerinde bildiri sunumunun gerçekleştirildiği 77. Türkiye Jeoloji Kurultayı’nda bölüm öğretim üyelerimiz ve yüksek lisans öğrencilerimiz de bildirileriyle yer aldı. Prof. Dr. Cüneyt Şen tarafından “Horseshoe Adası (Antarktik Yarımadası) Magmatik Kayaçlarının Jeokronolojisi” başlıklı bildiri Kutup Çalışmaları Oturumunda, Prof. Dr. Arzu Fırat Ersoy tarafından “Afet Farkındalık Eğitimlerinin Önemi” başlıklı bildiri Yerbilimleri Eğitimi Oturumunda, Prof. Dr. Hakan Ersoy tarafından “Yeraltı Kazılarında Uygulanan Patlatmalardan Kaynaklanan Titreşimlerin Yüzey Stabilitesi Üzerine Etkisi” başlıklı bildiri Mühendislik Jeolojisi ve Jeoteknik Oturumunda, Doç. Dr. Esra Hatipoğlu Temizel tarafından “Terk Edilmiş Metalik Madenlerin Akış Aşağısında Yerüstü Suyu Kalitesindeki Değişiklikler: Yağlıdere (Espiye-Giresun) Çayı Örneği” başlıklı bildiri Çevre Jeolojisi ve Atık Yönetimi Oturumunda, Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Sünnetçi tarafından “Kayalara Uygulanmasında Leeb Sertlik Deneyinin Sonuçlarını Etkileyen Başlıca Faktörlerin Araştırılması” başlıklı bildiri Mühendislik Jeolojisi ve Jeoteknik Oturumunda, Yüksek Lisans öğrencimiz Serenay Bostan tarafından “Volkanojenik Masif Sülfid Yatakların Keşfinde Yol Gösterici Olarak Zirkon Bileşimi: Doğu Sakarya Zonu, KD Türkiye” başlıklı bildiri Jeokimya Oturumunda, KTÜ Trabzon Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Dr. Murat Karahan tarafından 3 Boyutlu Kaya Düşme Analizlerinde LİDAR Verilerinin Önemi başlıklı bildiri Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Oturumunda sunuldu.
 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

30 Nisan 2025