haberler

"Türkiye Yüzyılında Üniversite Gençliği" Üniversitemizde Konuşuldu

“Türkiye Yüzyılında Üniversite Gençliği” Sempozyumu, Üniversitemiz ev sahipliğinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Türkiye Üniversite Sporları Konfederasyonu tarafından düzenlenen “Türkiye Yüzyılında Üniversite Gençliği” Sempozyumu, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sempozyuma, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın yanı sıra çok sayıda akademisyen, konfederasyon temsilcisi ve öğrenci iştirak etti.

İş Birliği ve Etik Değerler Vurgusu Yapıldı
Sempozyumun açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Türkiye Yüzyılı’nın önemine dikkat çekerek “İçinde bulunduğumuz yüzyıl ve Türkiye Yüzyılı; teknolojinin hızla ilerlediği ve küreselleşmenin, sınırları ortadan kaldırdığı bir çağdır. Gençlerimiz ise değişimin kılavuzları olacaktır. Ancak unutmamalıyız ki teknoloji ve bilgi kadar insani değerler de çok önemlidir. Empati, iş birliği ve etik değerler, gençlerimizin geleceğinizi şekillendirecek esas unsurlardır.” dedi.

“Gençlerimizin Her Zaman Yanınızdayız”
Öğrencilere seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI konuşmasında, “Sevgili gençler, önünüzdeki yolculukta karşınıza çıkacak zorlukları fırsata dönüştürün. İyi birer öğrenci olmanın yanı sıra iyi birer insan olarak yetişmeniz noktasında her daim yanınızda olduğumuzu unutmayın.” sözlerine yer vererek gençlerimizi motive etti.

Önemli Konulara Dikkat Çekildi
Sempozyumda; Yüksek İhstisas Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kadirhan SUNGUROĞLU “Stresle Baş Etme”, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fahri TEMİZYÜREK “Özgüven, Özbakım ve Sosyalleşme”, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Özlem BAŞ “Olumlu Alışkanlıklar Geliştirme”, Yüksek İhtisas Üniversitesi’nden Doç. Dr. Eda AĞAŞCIOĞLU “Egersiz”, Yüksek İhtisas Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Güçer ÖZ ise “Beslenme” konusu üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.


05 Ocak 2024