haberler

Üniversitemizde "Türk Havacılık Sanayii Nasıl Engellendi?" Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, Makine Mühendisliği Bölümü ile Savunma ve Arge Topluluğu (SARGE) tarafından ortaklaşa düzenlenen "Türk Havacılık Sanayii Nasıl Engellendi?" konulu konferans, KTÜ Mezunu Makine Mühendisi ve İş İnsanı İlyas Edip SEVİNÇ'in katılımıyla gerçekleştirildi. Makine Mühendisliği Bölümü MA2 Amfisi'nde düzenlenen konferansa; Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gençağa PÜRÇEK, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hülya KALAYCIOĞLU, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasin ALEMDAĞ, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Üretime Vurgu Yaptı
Konferansta katılımcılara seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, “Yerli ve Milli Üretim”in önemine vurgu yaparak "Ülke olarak 100 yıl önce uçak fabrikasına sahiptik. Yani 100 yıl önce biz Havacılık Sanayii alanında gerekli adımları atmışız. Peki ne oldu? Türkiye Cumhuriyeti; ‘kavga yılları’ dediğimiz 70’li yılların o karanlık dönemlerine teslim oldu. 1974 yılında, Kıbrıs’a harekât gerçekleştirileceği dönemde, biz F-104 lastiği üretemiyorduk ve Amerika bize uçak lastiği vermiyordu. Neden? Bize ‘Savaşamazsın, ben seni sevmiyorum.’ diyordu. Sevgili gençler, şunu net bir şekilde ifade etmek isterim; ‘Yerli ve Milli Üretim’ sadece bir ekonomik tercih değil, aynı zamanda milli bir duruştur. Türkiye’nin kavga yılları geride kaldı. Artık BAYRAKTAR’lar, KAAN’lar üreten bir noktadayız. Yeter mi? Asla. Daha fazla üreteceğiz, üretmek için bu sıralarda daha çok çalışacağız.” dedi.

SEVİNÇ’e Teşekkür Belgesi Takdim Edildi
Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın gerçekleştirdiği konuşmanın ardından İş İnsanı İlyas Edip SEVİNÇ, geçmişten bugüne Türk Havacılık Sanayii alanının gelişim süreci ve bu süreçte ortaya konan engeller ile ilgili detaylı bilgileri öğrencilere aktardı. Programın sonunda Rektörümüz tarafından İlyas Edip SEVİNÇ’e Teşekkür Belgesi takdim edildi.


03 Nisan 2024