Mühendislik Fakültesi'nin Üç Bölümü ile Eczacılık Fakültesi Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi'ne (TYÇ) Dahil Edildi

KTÜ Mühendislik Fakültesi'nin Elektrik Elektronik Mühendisliği, Harita Mühendisliği ve Maden Mühendisliği bölümleri ile Eczacılık Fakültesi Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından onaylandı ve Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi'ne (TYÇ) dahil edildi.

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi: Ulusal yeterlilik çerçevesine uygun eğitim ve öğretim programlarını temsil ettiği anlamına geliyor. Üniversitemizden mezun olacak Öğrencilerimizin diplomalarında yer alacak olan TYÇ logosu, eğitim ve istihdam arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi, yeterliliklerin kalite güvencesinin sağlanması, önceki öğrenmelerin tanınması, hayat boyu öğrenmenin desteklenmesi, nitelikli işgücünün oluşmasına katkı sağlanması ve bireylerin hareketliliğinin kolaylaştırılmasına imkân sunacak.

15 Nisan 2024