Matematik Bölümü, FEDEK Tarafından Akredite Edildi

Üniversitemiz Fen Fakültesi Matematik Bölümü Lisans Programı, FEDEK tarafından 3 yıl 5 ay süreyle akredite edildi.

Üniversitemiz Fen Fakültesi Matematik Bölümü; Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih, Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından akredite edildi. FEDEK tarafından Üniversitemiz Fen Fakültesi’ne gönderilen yazıda; “Matematik Bölümü (1. Öğretim) Lisans Programı’na, 3 yıl 5 ay süreyle akreditasyon verilmiştir.” denildi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, bu akreditasyonla birlikte Matematik Bölümü’nün kalitesi ve başarısının resmi olarak onayladığını ifade ederek “Büyük bir gurur ve mutlulukla paylaşmak isterim ki Üniversitemiz Fen Fakültesi Matematik Bölümü; Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih, Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından akredite edilmiştir. Bu akreditasyon, Matematik Bölümümüzün kalitesini ve başarısını, resmi olarak tanımakta ve onaylamaktadır.” dedi.

‘Doğru Yolda Olduğumuzun Göstergesi’
Rektörümüz, Üniversitemiz Fen Fakültesi Matematik Bölümü’nün tanınırlığı ve kalitesine dikkat çekerek “Fen Fakültemizin önemli bir bölümü olan Matematik Lisans Programı’nın güvenirliliğini, kalitesini ve tanınmasını belgeleyen FEDEK Akreditasyon Sertifikası, standartlarımızı biraz daha yükseltmemizi sağladı. İlgili bölümümüzdeki tüm akademisyenlerimize, emekleri ve özverili çalışmaları için teşekkür eder; akreditasyonların, öğrencilerimize ve bölümlerimize hayırlı olmasını dilerim. Matematik Bölümü olarak sadece akademik mükemmelliği değil aynı zamanda öğrencilerimizin bireysel gelişimini ve başarısını da hedefliyoruz. Bu akreditasyon, bu hedeflere ulaşmak için doğru yolda olduğumuzu göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

19 Nisan 2024