haberler

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir URALOĞLU, "KTÜ'den Başarı Hikâyeleri"nin Konuğu Oldu

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından organize edilen ve 25-26 Ocak 2024 tarihlerinde Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye’nin en kapsamlı ulaşım festivali U-Fest, etkinliğin ilk gününde kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Günümüzün gelişen ve dönüşen teknoloji ve iletişim çağında, dünya standartlarına ayak uydurma noktasında önemli bir ihtiyacı karşılayan kara, demiryolu, deniz ve hava ulaşımı sektörünün; bilişim ve haberleşme ağının dinamiklerinin bir araya geldiği, ulaştırma ve altyapı alanındaki güncel gelişmelere dair yol haritasının ve birbirinden ilginç projelerin gençlerle paylaşıldığı, bilgi ve eğlence dolu bu festival, Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlendi.

Ulaştırma ve altyapı sektörünün geleceğini, gençler ile birlikte şekillendirmeyi amaçlayan U-Fest, alanında uzman isimler ile gerçekleştirilen konferanslara, söyleşilere ve birbirinden eğlenceli yarışmalara, konserlere, aktivitelere sahne oldu.

U-Fest’in ikinci gününde, Atatürk Kültür Merkezi Reşit Tarakçıoğlu Salonu’nda “KTÜ’den Başarı Hikâyeleri” programına katılan Bakan URALOĞLU, tecrübelerini ve başarılarını, öğrenciler ile paylaştı. 1988 yılında, Üniversitemizden mezun olan ve U-Fest kapsamında gençlerle bir söyleşi gerçekleştiren T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir URALOĞLU, öğrencilere ve davetlilere seslendiği konuşmasında “Buralarda, bir Trabzonlu ve bir öğrenci olarak vakit geçirdiğimiz üniversite kampüsüne gelip sizlerle bu vesileyle bir arada olmaktan ötürü ne kadar şükretsem azdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiriyle Anadolu insanına, Karadeniz insanına verilmiş bir görev, ağır bir sorumluluk… Şunu çok net söyleyebilirim. Hiçbir emeğin, hiçbir gayretin asla karşılıksız kalması söz konusu değildir. Salona baktığımda, kendi dönem arkadaşlarımı görmek heyecan verici. Kendi adıma konuşacak olursam şimdiye kadar olan gayretlerimin karşılıklarını dünyada almış oldum. Sizlere şunu söylemek isterim. İyi niyetle, doğru niyetle çıktığımız yolda, onun karşılığını bir gün mutlaka alacağımızı biliyor olma bilinciyle hareket etmemiz gerekir.” sözlerine yer verdi.

Trabzon Valisi Aziz YILDIRIM ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU’nun katılımıyla oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen söyleşinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI tarafından Bakan Abdulkadir URALOĞLU’na, kendisinin kara kalem ile çizilmiş bir portresi hediye edildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın, KTÜ'lü sınıf arkadaşları ile de buluştuğu program, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “KTÜ’den Başarı Hikâyeleri” programına iştirak eden T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir URALOĞLU, program sonrasında Rektörlüğü ziyaret etti. Ziyarette, duygu ve düşüncelerini dile getiren Bakan URALOĞLU, Türkiye’de ilk kez Üniversitemizde düzenlenen U-Fest’e ev sahipliği yapıldığı için Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’ya teşekkürlerini sundu.

Kendisinin de bir KTÜ mezunu olduğunu hatırlatan Bakan Abdulkadir URALOĞLU, “Karadeniz’in incisi şehrimiz Trabzon’un marka değeri Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde bulunmanın mutluluğu içerisindeyim. Bugün, burada kıymetli öğrencilerimizle gerçekleştireceğimiz program, beni fazlasıyla bahtiyar etti. Nazik misafirperverliğiniz için Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI nezdinde tüm KTÜ ailesine teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, U-Fest organizasyonuna ev sahipliği yapan ilk üniversite olmanın önemine vurgu yaparak “Türkiye’nin ulaşım ve altyapı alanındaki sektör profesyonellerini ve paydaş kurumlarını bir araya getirerek bu alanda sürdürülebilir ve yenilikçi bir geleceği, gençlerimiz ile birlikte inşa etme amacı taşıyan U-Fest’in bir parçası olmaktan büyük onur duyduk. Bu festivali organize eden ve bizlerle buluşturan T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza, Sayın Bakanımız Abdulkadir URALOĞLU’na şükranlarımı sunuyorum. Kıymetli öğrencilerimizle bilgi ve birikimini, pratiklerini ve tecrübelerini paylaşan Sayın Bakanımız Abdulkadir URALOĞLU’nu, KTÜ’de ağırlamaktan mutluluk duyduk.” dedi. Ziyarette ayrıca Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI tarafından 1988 yılında, KTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir URALOĞLU’na, KTÜ rozeti takıldı. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.


26 Ocak 2024