KURUMSAL
ÖĞRENCİ
AKADEMİK
İDARİ
ARAŞTIRMA
HIZLI ERİŞİM
Üniversitemizde "Türk Havacılık Sanayii Nasıl Engellendi?" Konulu Konferans Gerçekleştirildi
Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, Makine Mühendisliği Bölümü ile Savunma ve Arge Topluluğu (SARGE) tarafından ortaklaşa düzenlenen "Türk Havacılık Sanayii Nasıl Engellendi?" konulu konferans, KTÜ Mezunu Makine Mühendisi ve İş İnsanı İlyas Edip SEVİNÇ'in katılımıyla gerçekleştirildi. Makine Mühendisliği Bölümü MA2 Amfisi'nde düzenlenen konferansa; Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gençağa PÜRÇEK, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hülya KALAYCIOĞLU, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasin ALEMDAĞ, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Üretime Vurgu Yaptı
Konferansta katılımcılara seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, “Yerli ve Milli Üretim”in önemine vurgu yaparak "Ülke olarak 100 yıl önce uçak fabrikasına sahiptik. Yani 100 yıl önce biz Havacılık Sanayii alanında gerekli adımları atmışız. Peki ne oldu? Türkiye Cumhuriyeti; ‘kavga yılları’ dediğimiz 70’li yılların o karanlık dönemlerine teslim oldu. 1974 yılında, Kıbrıs’a harekât gerçekleştirileceği dönemde, biz F-104 lastiği üretemiyorduk ve Amerika bize uçak lastiği vermiyordu. Neden? Bize ‘Savaşamazsın, ben seni sevmiyorum.’ diyordu. Sevgili gençler, şunu net bir şekilde ifade etmek isterim; ‘Yerli ve Milli Üretim’ sadece bir ekonomik tercih değil, aynı zamanda milli bir duruştur. Türkiye’nin kavga yılları geride kaldı. Artık BAYRAKTAR’lar, KAAN’lar üreten bir noktadayız. Yeter mi? Asla. Daha fazla üreteceğiz, üretmek için bu sıralarda daha çok çalışacağız.” dedi.
SEVİNÇ’e Teşekkür Belgesi Takdim Edildi
Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın gerçekleştirdiği konuşmanın ardından İş İnsanı İlyas Edip SEVİNÇ, geçmişten bugüne Türk Havacılık Sanayii alanının gelişim süreci ve bu süreçte ortaya konan engeller ile ilgili detaylı bilgileri öğrencilere aktardı. Programın sonunda Rektörümüz tarafından İlyas Edip SEVİNÇ’e Teşekkür Belgesi takdim edildi.
03 Nisan 2024
"Onbinler" olarak adlandırılan on bin paralı askerin MÖ. 400-401 yılında, Fatih Sultan Mehmet'in ise 1461'de, Bayburt'tan Trabzon'a kuzeye doğru yürürken takip ettiği rota belirlenecek.
14 Mart 2025
Şubat 2025 - Sayı 92
13 Mart 2025
Panelde, alanında uzman konuşmacılar tarafından kadına yönelik şiddet ile nasıl mücadele edilebileceği; psikolojik, hukuki ve dini boyutuyla aktarıldı.
07 Mart 2025
"İşgalden Kurtuluşa Trabzon" Paneli; Öğr. Gör. Veysel USTA, Doç. Dr. Volkan AKSOY ve Doç. Dr. Yüksel KÜÇÜKER'in konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirildi.
26 Şubat 2025
Üniversitemizin Fen Fakültesi tarafından düzenlenen Fen Fakültesi Bilim Söyleşileri etkinlik serisinin sekizincisi, Fen Fakültesi Nazım Terzioğlu Amfisinde gerçekleşti.
26 Şubat 2025
KTÜ, 2024 yılı 2. döneminde toplamda 10 proje desteği ile %42 destek oranına ulaşmıştır.
25 Şubat 2025
Birimlerimiz 2024 Performanslarını Anlatırken 2025 Hedeflerini de Ortaya Koyuyor
14 Şubat 2025
Panelde, Karadeniz kıyı hattı ve iç kesimlerde tespit edilen aktif fay hatları ile bölgeye yakın illerde meydana geleceği konuşulan depremler ve olası sonuçları değerlendirildi.
12 Şubat 2025
Fakültemiz, 55 devlet üniversitesinin yer aldığı sıralamada 3. sıraya yükselirken 11 vakıf üniversitesinin de dâhil olduğu toplam 66 üniversite arasında ise 4. sırada yer aldı.
12 Şubat 2025
11 ilimizi etkileyen ve "Asrın Felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü nedeniyle Üniversitemizde anma programı gerçekleştirildi.
06 Şubat 2025
Medikal Cihaz Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezinin proje protokolü; Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı arasında imzalandı.
30 Ocak 2025
Akademisyenlerimize "KTÜ Ekolü"ne sağladıkları katkılardan ötürü teşekkürlerimizi sunarız.
28 Ocak 2025