KURUMSAL
ÖĞRENCİ
AKADEMİK
İDARİ
ARAŞTIRMA
HIZLI ERİŞİM
TÜBİTAK 1004 Programı ile Sanayi, Üniversite ve Kamu Güçlerini Birleştirdi
Üniversite araştırma altyapılarının, Sanayi Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ve Kamu Ar-Ge Birimleri ile iş birliği yaparak ihtisaslaşmasını ve mükemmeliyet merkezi haline gelerek geliştirdikleri ürün ve teknolojileri özel sektöre transfer edebilmelerini sağlamak amacıyla oluşturulan TÜBİTAK 1004-Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanmış olan 20 yüksek teknoloji platformunun deneyim paylaşımı ve tanıtım töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa VARANK’ın katılımı ile gerçekleştirildi.
Yüksek Teknoloji Platformu'na dahil olmaya hak kazanan üniversitelerin rektörleri, rektör yardımcıları ile kamu ve özel sektör yöneticilerinin katıldığı törende, platformların yürütmekte olduğu projeler tanıtıldı.
Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi'nde rekabet etme sürecinde en önemli araçlardan birisi olarak görülen 1004 Yüksek Teknoloji Platformu'nda Kalkınma Planı çerçevesinde, öncelikli alanlara yönelik yüksek teknolojide çalışmak için ilgili paydaşlar bir araya gelerek güçlerini birleştirmektedir. Teknoloji yol haritalarının da hazırlandığı platformlarda, alanlarında yetkin kabul edilen üniversite, kamu ve sanayi kuruluşları yer almaktadır.
Bilgi ve yüksek teknolojinin üretilmesinin yanısıra toplumsal etki ve insan kaynağı yetiştirme boyutu ile uluslararası iş birliği boyutunun da mutlaka yer aldığı 1004 Programı, bu yönleri ile diğer TÜBİTAK destek programlarından ayrılmaktadır. Ülkemizin bilim, yenilik ve teknoloji ekosisteminde çıktı ve etki odağı oluşturarak değişimi ve dönüşümü olarak ifade edilen platformda Üniversitemiz; Gıda Arzı Güvenliği Çerçevesinde Su Ürünlerinde Yenilikçi ve Sürdürülebilir Uygulamalar Platformu Araştırma Programı (Yürütücüsü Prof. Dr. İlhan ALTINOK, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi) ve Hedefe Özgü Pan-Kanser Terapiler (PAN-TER) Platformu Araştırma Programı (Yürütücüsü Prof. Dr. F. Sena SEZEN, İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü) olmak üzere iki yüksek teknoloji platformunda yer almaya hak kazanmıştır.
03 Mayıs 2023
Üniversitemiz Ödül Yönergesi doğrultusunda verilen ödüller sahiplerini buldu.
23 Mayıs 2023
Üniversitemizin 68. Kuruluş Yıl Dönümü; Bilim, Kültür, Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenle kutlandı.
23 Mayıs 2023
Üniversitemizde düzenlenen Bilim, Kültür, Sanat Haftası; öğrenci kulüpleri, çeşitli STK ve kamu kurumlarının katılımıyla gün boyu süren çeşitli etkinliklerle devam ediyor.
18 Mayıs 2023
Yükseköğretim Taliplerine, Kariyer Basamaklarını Kolay Aşmaları İçin Meslekleri Tanıttı
18 Mayıs 2023
TÜBİTAK 2237-A Programı kapsamında ve Prof. Dr. Oktay YILDIZ koordinatörlüğünde düzenlenen Uluslararası Fon Kaynaklarına Başvuru Kapasitesinin Artırılması Etkinliği
17 Mayıs 2023
Üniversitemizin kuruluş yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler ile bilim, kültür ve sanatı bir araya getiren "Bilim, Kültür, Sanat Haftası 2023" tüm coşkusu ile devam ediyor.
16 Mayıs 2023
Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ve yönetim ekibi, projelerinin yürütülmesi sürecine bürokrasi desteği sağlayan personelimiz ile bir araya gelerek katkılarından dolayı teşekkür etti.
12 Mayıs 2023
Üniversitemiz Bilim, Kültür, Sanat Haftası (BKS) kapsamında düzenlenen "Benim Gözümden Kampüs" Fotoğraf Yarışması sonuçları açıklandı.
10 Mayıs 2023
YÖK tarafından düzenlenen "Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) Proje Değerlendirme Toplantısı" Araştırma Üniversitesi Rektörleri ve proje yürütücülerinin katılımı ile yapıldı.
10 Mayıs 2023
8. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yönetimi Kongresi sebebiyle Üniversitemize, Filistin ve Tayvan'dan gelen bilim insanları Rektörümüzü ziyaret etti.
09 Mayıs 2023
X2-KTÜUZAY Takımı, TEKNOFEST 2023 Uluslararası İnsansız Hava Araçları Kategorisinde yarışarak Askeri Personellere İstihbarat Toplamak adlı projesi ile Üçüncülük Ödülünün sahibi oldu.
05 Mayıs 2023
Öğrencilerimiz, 8. TÜRKSAT Model Uydu Yarışması'nda Türkiye İkincisi Oldu
05 Mayıs 2023