FAKÜLTE
AKADEMİK
ÖĞRENCİ
İDARİ
ARAŞTIRMA
Prof. Dr. Hossein Azadi'den Dekanlığımıza Ziyaret
TÜBİTAK 2232-A Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı (International Fellowship for Outstanding Researchers) kapsamında desteklenmeye hak kazanan ve Fakültemiz Harita Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin de araştırmacı olarak yer aldığı projenin yürütücüsü Prof. Dr. Hossein AZADI, Dekanlığımızı ziyaret etti.
Ghent Üniversitesi Coğrafya Bölümünde tam zamanlı öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. AZADI, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 34. maddesi kapsamında Eylül 2026’dan itibaren bir yıl süreyle Fakültemiz Harita Mühendisliği Bölümünde profesör olarak akademik çalışmalarını sürdürecek.
Gerçekleştirilen ziyarette, proje kapsamında yürütülecek faaliyetler, kurumlar arası akademik iş birliğinin ayrıntıları ve gelecekte hayata geçirilmesi planlanan ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede ayrıca, uluslararası araştırma ağlarının geliştirilmesi ve ortak bilimsel çalışmaların artırılmasına yönelik fırsatlar değerlendirildi.
Prof. Dr. Hossein AZADI’ye çalışmalarında başarılar diliyor, Üniversitemize ve Fakültemize sunacağı bilimsel katkılar için kendisine şimdiden teşekkür ediyoruz.

05 Eylül 2026
Mühendislik Fakültemiz, uluslararası akademik performans değerlendirme platformu ScholarGPS tarafından yayımlanan dünya sıralamalarında önemli başarılara imza attı.
13 Ekim 2026
Fakültemiz Yazılım Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencilerine yönelik, Mühendisliğe Giriş dersi kapsamında hoş geldiniz ve tanışma etkinliği gerçekleştirildi.
12 Ekim 2026
Maden Mühendisliği Bölümümüz, ScholarGPS® 2026 sıralamalarında dünya 14.'sü oldu.
12 Ekim 2026
Yıllık Etki Kategorisi: Fakültemizden 28 akademisyen listede.
08 Ekim 2026
Kariyer Boyu Etki Kategorisi: Fakültemizden 20 akademisyen listede.
08 Ekim 2026
Fakültemiz Jeofizik Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencilerine yönelik, Mühendisliğe Giriş dersi kapsamında hoş geldiniz ve tanışma etkinliği gerçekleştirildi.
08 Ekim 2026
Fakültemiz Harita Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencilerine yönelik, Mühendisliğe Giriş dersi kapsamında hoş geldiniz ve tanışma etkinliği gerçekleştirildi.
08 Ekim 2026
Prof. Dr. Hakan ERSOY'a, ''Kemal Erguvanlı Mühendislik Jeolojisi Ödülleri'' kapsamında layık görüldüğü ''Uluslararası Makale Ödülü'' dolayısıyla teşekkür belgesi takdim edilmiştir.
07 Ekim 2026
Akademisyenlerimizi bu değerli başarılarından dolayı tebrik ediyor, bilimsel çalışmalarının devamını diliyoruz.
07 Ekim 2026
Fakültemiz Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencilerine yönelik, Mühendisliğe Giriş dersi kapsamında hoş geldiniz ve tanışma etkinliği gerçekleştirildi.
06 Ekim 2026
Fakültemizde 2026-2027 Akademik Yılı İlk Ders Etkinliği, yeni akademik yılın başlangıcı vesilesiyle gerçekleştirilecektir.
06 Ekim 2026
5. Geleneksel Öğrenci Buluşması, 27 Ekim 2026'da ''Geleceğin Mühendisleri Bugün Buluşuyor!'' sloganıyla gerçekleştirilecek.
06 Ekim 2026
Doç. Dr. Mustafa Şinasi AYAS danışmanlığında çalışmalarını sürdüren öğrencilerimiz Melike EROL, Merve EROL ve Eda ABDİOĞLU'na teşekkür belgesi takdim edildi.
06 Ekim 2026
Fakültemiz Maden Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencilerine yönelik, Mühendisliğe Giriş dersi kapsamında hoş geldiniz ve tanışma etkinliği gerçekleştirildi.
06 Ekim 2026