Nisan

Mazeret Sınavı için Önemli Duyuru!

Bölüm Başkanlığı

Mazeret sınavına girecek öğrenciler Yarıyıl İçi Sınav'ına geçerli bir mazeret (Tıklayınız) dolayısıyla giremedikleri durumda bu haktan yararlanırlar. Mazeret sınavına girmek için aşağıda verilen dilekçe ile bölüm bakanlığına e-mail yoluyla başvurmaları gerekmektedir. Öğrenciler mazeret dilekçelerini mazeret bitiş tarihini izleyen iki gün içersinde bölüm başkanlığına e-mail ile göndermelidir. Mazereti kabul edilen öğrencilerin sınav programında belirtildiği tarihlerde, dersler ve sınavlar için kullanılan UZEM arayüzü sisteminde, sınavları gerçekleştirilecektir.

Mazeret sınavlarına girmeyen ya da giremeyen öğrenciler için başka bir mazeret sınavı yapılmayacaktır. Yarıyıl İçi Sınav türü test ya da yazılı (klasik) sınav olan derslerin mazeret sınavı, sınav programında belirtildiği tarihlerde yapılacaktır. Yarıyıl İçi Sınav türü ödev olan dersler için mazeret sınavı yapılmayacaktır. Ayrıca sınav türü ne olursa olsun Final, Bütünleme ve Mezuniyet sınavları için mazeret sınav hakkı bulunmamaktadır.

Mazeret sınavlarına başvurmak için izlenecek adımlar;

1) Mazeret sınavı başvuru formu için ..... Tıklayın

2) Mazeret sınavı başvuru formunu doldurunuz.

3) Doldurmuş olduğunuz mazeret sınavı başvuru formunun çıktısını mavi tükenmez kalemle imzalayınız.

4) İmzalamış olduğunuz mazeret sınavı formunun ve varsa ek dosyaların fotoğrafını çekiniz. (Google Lens, Office Lens gibi programlar kullanarak fotoğrafları çekerseniz daha sağlıklı tarayıcıdan alınmış gibi gözükecektir. Bu sadece bir tavsiyedir.)

5) Fotoğrafını çekmiş olduğunuz formun ve eklerin görüntüsünü aşağıdaki e-mail adresine gönderiniz. Göndereceğiniz mailde konuya Mazeret Sınavı, içeriğine de Numaranız Adınız Soyadınızı belirterek bir yazı yazıp fotoğrafını çektiğiniz görüntüleride ''dosya ekle'' kısmından ek olarak gönderiniz.

E-mail gönderilecek mail adresi: esm@ktu.edu.tr Telefon: 0462 377 84 68