Şubat

Turnitin Veritabanı Aboneliği, 2021

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

TurnitinTez, Öğrenci Ödevi, Proje, Kitap Bölümü Benzerlik Belirleme Programı

TÜBİTAK EKUAL kapsamında 2018 yılından bu yana aboneliği devam eden Turnitin programıyla ilgili müzakereler sonuçlandırılarak 01/01/2021-31/12/2023 dönemi için lisans anlaşması imzalanmıştır. Turnitin altında Tez, Öğrenci Ödevi, Proje ve Kitap Bölümü taranabilmektedir. Belgelerinizi taramadan önce sınıf ve ödev ayarlarının "DEPO YOK" seçeneğinde olup olmadığını lütfen kontrol ediniz.

Sınıf ve Ödev ayarları "Standart Yazılı Ödev Deposu" seçeneği onaylanmış tez ya da öğrenci ödevleri, Enstitü hesapları içindir. Depolanan belgeler hesabınızdan silinse dahi arşivden asla silinmez. Depolu belgeler sadece Ödev ID numarasının kurum yöneticisine bildirilmesinin ardından gerekli yazışmalar yapıldıktan sonra en az 3 iş günü içerisinde yurt dışı adresinden silinebilmektedir.

Turnitin programı altında lütfen yetkilendirildiğiniz tez ve öğrenci ödevlerini, tarafınıza ait proje ve kitap bölümlerini tarayınız. Şifrelerinizi lütfen paylaşmayınız. Şifrenizin güvenliğinden şüphe duyuyorsanız "login" alanında yer alan "forgot password" seçeneğinden şifrenizi değiştirebilirsiniz. 2021 yılı içinde Turnitin ek kota talepleri firma tarafından kesinlikle karşılanmayacaktır.

Turnitin Kullanım Kılavuzu 2021: