haberler

Bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Zihni DEMİRBAĞ' ın “İyi ve Kötü Örnekleriyle Virüslere Güncel Bakış” başlıklı sunumu gerçekleştirildi!

Bölümümüzün 2021-22 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarılı “Sunum Etkinlikleri” kapsamında 15 Ekim 2021 günü Fen Fakültesi Nazım Terzioğlu Amfisinde Bölümümüz öğretim üyelerinden Sayın Prof. Dr. Zihni DEMİRBAĞ “İyi ve Kötü Örnekleriyle Virüslere Güncel Bakış” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Fen Fakültesi Dekanı, farklı bölümlerden öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencinin dinleyici olarak katıldığı sunumda virüslerle ilgili temel bilgiler verildikten sonra virüslerin insanlık için olumlu ve olumsuz yönleri değerlendirildi.  Virüslerin biyolojik mücadele etmeni, gen ekspresyon vektörü, gen terapi vektörü ve moleküler çalışmalarda model olarak değerlendirilmeleri gibi gerek araştırma ve gerekse uygulama düzeyindeki sahalarda etkili ve faydalı kullanımlarından  bahsedilen sunumda daha sonra virüslerin hastalık oluşturma yönleri üzerinde duruldu.  COVID-19’un nerede ve nasıl ortaya çıktığı, oradan bütün dünyaya nasıl yayıldığı ve günümüzdeki durumu hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.  Bağışıklık, aşının bağışıklıktaki yeri ve viral enfeksiyonlardan korunmada aşılanmanın öneminden bahsedildi.  Özellikle COVID-19’a karşı aşılanmanın gerek bireysel ve gerekse toplum sağlığı açısından çok önemli olduğu ifade edildi.  Soru cevap kısmıyla devam eden sunum programı, Fen Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Hakan YILMAZ’IN Sayın Prof. Dr. Zihni DEMİRBAĞ’a günün anısına teşekkür plaketi taktimi ile sonra erdi. 

         

 

 


21 Ekim 2021