HAKKIMIZDA
3 Boyutlu Eklemeli İmalat Yöntemleri Uygulamalı Eğitimi
3B yazıcılar eklemeli imalat (Additive Manufacturing) diye nitelendirilen bir üretim yöntemi ile çalışmaktadır. Baskı için birçok hammadde kullanılsa da genellikle 3B yazıcılarda termoplastik filamentler, fotopolimer reçineler ve toz esaslı malzemeler kullanılır. 3B yazıcıların çalışabilmeleri için 3 boyutlu dijital modele ve tasarıma ihtiyaç duyulmaktadır. Bilgisayar ortamında AutoCAD, Solidworks, 3DsMax gibi bir CAD (Bilgisayar Destekli Tasarım) programı ile tasarlanmış çizimler veya 3 boyutlu tarayıcı ile taranmış olan nesneler “.stl” (standard triangle language) uzantısına dönüştürülür. 3B yazıcı .stl uzantısındaki dosyayı algılar ve baskı işlemini gerçekleştirir.
Eklemeli imalatın üretimde daha fazla tasarım özgürlüğü sunması, kullanılabilen malzeme yelpazesinin oldukça geniş olması ve kişiye özel parçaların üretilebilmesi büyük avantajlar sunmaktadır. Bu avantajlardan etkin olarak faydalanabilmek ve gelecek nesillere bu teknolojilerin aktarılması büyük önem arz etmektedir.
Bu kapsamda aşağıdaki ana başlıklarda eğitim verilecektir.
12 Mayıs 2023
TÜBİTAK KUTUP-1001 Programı
21 Mayıs 2025
Söz konusu Aksiyonlarla ilgili detaylar ve Aksiyon Mutabakat Zabıtları (Memorandum of Understanding) 12 Haziran 2025 tarihi itibariyle COST web sayfasında yayınlanacaktır.
21 Mayıs 2025
"Doğu Karadeniz Yeşil İnovasyon Ağı" projesinin ilk paydaş toplantısı KTÜ TTM?de gerçekleştirildi.
20 Mayıs 2025
Bilgi ve Deneyim Paylaşım Günleri
16 Mayıs 2025
Bilgi ve Deneyim Paylaşım Günleri
09 Mayıs 2025
Bakır-Çinko Sanayi ve Tic. A.Ş. firmasına yerinde ziyaret yapıldı.
08 Mayıs 2025
DARICA UN firması yerinde ziyaret edilerek yalın dönüşüm süreçlerine yönelik ön değerlendirme ve proje planlama toplantısı gerçekleştirildi.
06 Mayıs 2025
Doğu Karadeniz Yeşil İnovasyon Ağı
06 Mayıs 2025