haberler

2022-2023 Oryantasyon programımız gerçekleştirildi.

Biyoloji Bölümü, 1974 yılında KTÜ Temel Bilimler Fakültesine bağlı olarak kurulmuş, 1984-1985 Eğitim-Öğretim yılında ilk öğrencilerini almıştır. 38 yıldır eğitim ve öğretime devam eden bölümümüz, ülkemizde akredite olan ilk Biyoloji Bölümüdür. Tüm canlı organizmalarda hücre ve daha kompleks sistemlerin, yapılarını ve fonksiyonlarını inceleyerek, bu incelemelerden elde edilen bilgileri gen mühendisliği ve biyoteknoloji gibi alanlarda çeşitli problemin çözümünde de kullanmaktadır. Son teknolojilerle donanmış mikrobiyoloji, moleküler biyoloji, zooloji, botanik ve bitki biyokimyası-fizyolojisi laboratuvarlarında canlılığın gizemleri araştırılmaktadır. Eğitim sürecinde alanında uzman öğretim üyelerimiz ve uygulamalı derslerde kullanılan kapsamlı laboratuvarlarımız ile hem bilimsel hem de eğitim öğretim açısından ülkemizdeki biyoloji bölümlerinde ilk 10 içerisinde yer almaktayız. Bölümümüzün ülkemize ve üniversitemize olan başarılı katkılarından dolayı emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederiz.

Ülkemizde ve tüm dünyada görülen pandemi süreci her alanda olduğu gibi bölümüzde gerçekleştirilen bazı etkinliklerinde online olarak yapılmasına neden olmuştur. her yıl gerçekleştirilen eğitim öğretim yılının başında özellikle yeni gelen öğrencilerimizi üniversite, bölüm ve şehrimiz ile ilgili bilgilendirdiğimiz oryantasyon programları da bu yıla kadar yüz yüze olarak gerçekleştirilememiştir. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı, bu anlamda tanıtım programlarının yeniden yüz yüze yapıldığı, karşılıklı iletişimin daha yoğun olduğu bir yıl olarak bölümümüz adına oldukça önemlidir.

Bu kapsamda bu yıl düzenlenen oryantasyon programına katkılarından dolayı sayın Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Hakan Yılmaz, Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Bahadır Özgür Güler, Fakülte Sekreterimiz Atilla İmamoğlu, biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Beldüz, Biyoloji Bölüm Başkan Yardımcılarımız Prof. Dr. İsmail Demir ve Dr. Öğr. Üyesi Nesrin Çolak ile birim içi ve birim dışı öğretim üyelerimize teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

20222-2023 Eğitim-Öğretim yılı biyoloji bölümüne yeni başlayan öğrencilerimizi tebrik eder başarılar dileriz. Son olarak bölümümüzün en değerli birimlerinden olan Biyoloji Kulübü üyelerine programımıza katılımları ve haberi hazırlamamıza sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ederiz.


23 Eylül 2022