Şubat

Proje Yürütücüsü Kuruluş: Etka Biyoteknoloji ve Danışmanlık Limited Şirketi

Proje yürütücüsü: Dr. Zafer SEÇGİN

Proje Adı:

1. Unlu Gıda Endüstrisinde Kullanılmak Üzere Thermofilik Anoxybacillus Türlerine Ait A-Amilazların Potansiyellerin Değerlendirilmesi (Proje No: 3220282).

2. Anoxybacillus Türlerine Ait Ksilanazların Unlu Gıda Endüstrisindeki Potansiyellerinin Değerlendirilmesi (Proje No: 3210520).

(Doktora Sonrası Araştırmacı, Doktora & Yüksek Lisans Öğrencisi)

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin etkilediği Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde, afetten doğrudan etkilenen lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile doktora sonrası araştırmacıların TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde yer almalarını sağlamak amacıyla 2247-C Programı kapsamında BİÇABA-Birlikte Çalışıp Birlikte Başaracağız Burs Programı çağrısı açılmıştır.

TUBİTAK TEYDEP 1501  Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen ve 36 ay sürmesi planlanan iki adet TÜBİTAK projesinde görev almak üzere nitelikli doktora sonrası araştırmacı (12 ay), doktora (24ay) ve yüksek lisans öğrencisi (12 ay) aramaktayız. Etka Biyoteknoloji ve Limited Şirketi tarafından yürütülen projenin konusu Endüstriyel ksilenaz ve amilaz üretimi olup, bu enzimlerin unlu gıda endüstrisinde kullanılacak ürün elde edilmesi ve geliştirilmesi aşamalarını içermektedir.

Endüstriyel enzim üretimi alanında çalışan araştırmacılar, moleküler biyoloji, Biyoloji, Biyokimya, Biyoteknoloji  ya da yakın bir alanda tecrübeye sahip olmalıdır. Yüksek lisans öğrencisi 4 yıllık temel bilimler ya da mühendislik derecesine sahip olmalı ve proje konusunda bir tez çalışması yürütmelidir. İlgilenen adayların, aşağıda belirtilen internet adresinden süreci takip etmeleri önemle rica olunur.

Programla ilgili detaylara https://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisans/burs-programlari/icerik-bicaba-birlikte-calisip-birlikte-basaracagiz-burs-programi adresinden ulaşılabilir. Programla ilgili sorularınızı bicaba@tubitak.gov.tr adresine iletebilirsiniz.

Not: Başvuruda bulunmak isteyen bursiyer adayları bursiyerlik süresince Rize veya Samsun illerinde ikamet etmeleri istenilecektir.