haberler

KTÜ TTM Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı 2019 Gerçekleştirildi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜ TTM) tarafından KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "14. Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı" Etkinliği tamamlandı.

3 ay önce başvuru almaya başladığımız etkinlikte Türkiye’nin farklı bölgelerinden yaklaşık 200 başvuru alındı.  Sergileyen toplam 120 adet inovatif odaklı proje her biri 3 günlük etkinliğimizin ilk 2 günü boyunca çeşitli kurum temsilcilerinden oluşan hakemlerimiz tarafından değerlendirmeye alındı. Ayrıca proje pazarı içerisinde Emes Teker A.Ş.’nin sponsor olduğu tematik bir proje tasarım yarışması da düzenlendi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, Mekap Deri ve Ayakkabı Sanayi Ticaret A.Ş , Emes Teker Aş, Kral Pestil Köme, Arsin Organize Sanayi Bölgesi, KTÜ Uzaktan Eğitim Merkezi, Çaykur, Trabzon Ticaret Ve Sanayi Odası, Abigem , Trabzon KOSGEB İl Müdürlüğü ve Melek Yatırımcı Ağları Keiretsu Forum  ve Hello Tomorrow dış paydaş ve sponsorların desteklediği etkinlikte ödüller Emes Teker Tasarım Yarışması dalında, Mansiyon ödülleri ve Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı kapsamında verildi.

Emes Teker Tasarım yarışmasında 3.’lik ödülü “Fiber Takviyeli Polimer Matrisli Kompozit Endüstriyel Tekeler Tasarımı” isimli projesi ile Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI danışmanlığında Mustafa ESMERAY,  Yunus Emre DONAT, Fatih ÜZÜMCÜOĞLU, 2. ‘lik ödülü “Endüstriyel Ortam İçin Tasarlanan Ağır Hizmet Tekeri” isimli proje ile Mustafa Emre KAZAZ  ve Gamze YÜKSELİ, 1.’lik ödülü ise  “Endüstri ekipman teker tasarımı” isimli

proje ile Burak ALTINTAŞ, Mustafa YILMAZ, Alperen AYDIN’ın oldu.

Mansiyon ödülleri; “Askeri Mobil Enerji  İstasyonu”  isimli proje ile İbrahim Hakkı ŞENOL, “Kolajen Katkılı Ve Titanyum İle Güçlendirilmiş Yapay Kemik Üretimi” isimli proje ile Cansu İlke KURU, “Manyetik Alan Kontrolü İle İletkenliğin Kuantizasyonunun İncelenmesi ve Biyosensör Uygulaması” isimli projesi ile Meltem Gönülol ÇELİKOĞLU ve “Apiterapik Değeri Yüksek Gıda Ürünleri”  isimli proje ile OKTA ARGE sahiplerini buldu.

Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı Ödülleri; 3. lik ödülü Dr. Öğr. Üyesi Sedat Görmüş danışmanlığında “Çöp Toplayan Robot” isimli proje ile Hilal BUDAK, Ebru ARSLAN, Halenur KAR., 2. ‘lik ödülü Öğr. Gör. Dr. Ahmet ŞAHİN danışmanlığında “GÜDÜ” isimli proje ile Ahmet Yasir TUĞ, Bünyamin ŞENEL, Artoghrul GAHRAMANLİ, 1. ‘lik ödülü ise Dr. Öğr. Üyesi Devran YAZIR danışmanlığında “Yakıt, Yağ ve Çöp Toplayabilen Atık Toplama Gemisi Konsepti” isimli projesiyle İsmail ERGUN aldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


23 Aralık 2019