KTÜ TTM Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı 2017 Gerçekleştirildi

2015 yılı itibariyle KTÜ-TTO organizasyonuyla daha geniş ve ulusal çapta tüm teknoloji odaklı kategorilerden başvurulara açık olacak şekilde ülke genelinde bir proje pazarına dönüştürülmüş ve geleneksel hale getirilmiş Düşünden Gerçeğine proje pazarı, 2009 yılında KTÜ, Mühendislik Fakültesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından “Bitirme Projeleri Sergisi ve Mühendislik Günleri” adı altında öğrencilerinin yaptığı projelerin ziyaretçilere bir poster önünde önce yılda iki defa, daha sonra yılda bir kez sunulması ile başlamıştır. Bu kapsamda Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkanı Sayın Prof. Dr. İsmail Hakkı ALTAŞ hocamıza böyle bir etkinliği üniversitemize kazandırdığı için özellikle çok teşekkür ederiz.

Bu yıl 12. sini düzenlediğimiz "Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı"mız 7-9 Haziran 2017 tarihleri arasında 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerle ziyaretçilerin ve proje sahiplerinin katılımına açık bir şekilde düzenlenmiştir. Sergilenen 110'a yakın proje tarafsız bir değerlendirme kurulu tarafından değerlendirilmiş, belirlenen kategorilerde dereceye giren projelere çeşitli ödüller verilmiştir. 3 gün boyunca sergilenen Projeler elektrik elektronik, bilişim, biyomedikal, sağlık, makine, kimya, ilaç vb. teknolojilerinden olmak üzere pek çok farklı alanda yenilik ve özgünlüğü içinde barındıran ve pek çoğu da sanayiye uygulanabilirliği bulunan nitelikli projelerdir.

Proje pazarının gerçekleştirilmesinde desteklerini esirgemeyen üniversitemiz Rektörlüğüne, projelere destek veren üniversitemiz Dekan ve Bölüm Başkanlarına, projelerin Sanayi ve Akademik Danışmanlarına, üniversitemizin proje pazarı süreçlerine destek veren tüm akademik ve idari personeline, etkinliğimize sponsor ve destek olan kurum ve kuruluşlara, özellikle Trabzon'umuzun önde gelen firmaları MEKAP Deri ve Ayakkabı Sanayi Ticaret Şirketi, CEM SAN Elektrikli Cihazlar Sanayi ve Ticaret Şirketi, Palet Pastanesi, UNILEVER, Çağlar Ambalaj, Zağnos Turizm, Dünya Residence Hotel'e verdikleri tüm destekler için KTÜ-TTO ekibi olarak teşekkürlerimizi sunarız.

2017 yılı KTÜ-TTO Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı etkinliğinde kategoriler bazında dereceye giren projelere ait bilgiler şu şekildedir:

ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ KATEGORİSİ KAZANANLARI

3. LÜK ÖDÜLÜ

KTUPRJ-084 NOLU AĞ DAĞITIM SİSTEMLERİNDE REAKTİF GÜÇ VE GERİLİM KONTROLÜ İSİMLİ PROJE

PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ: SONER MUHAMMED TURAN

PROJE DANIŞMANI: PROF. DR. İSMAİL HAKKI ALTAŞ

KTUPRJ-005 NOLU FV TABANLI MOBİL TASARIMSAL SULAMA ARACI İSİMLİ PROJE

PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ: HAVVA VAROL

PROJE EKİBİ: ŞÜHEDA BAYKARA, ÜMMÜ GÜLSÜM ÖMÜR

PROJE DANIŞMANI: PROF. DR. İSMAİL HAKKI ALTAŞ

1. LİK ÖDÜLÜ

KTUPRJ-045 NOLU BİTKİLERİN ELEKTRİKSEL DAVRANIŞIYLA SU İHTİYACININ BELİRLENMESİ İSİMLİ PROJE