Katılım
TÜBİTAK BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında “Disiplinlerarası Girişimcilik: Tıp ve Mühendislik Öğrencileri İçin Yenilikçi Ürün ve Çözüm Geliştirme” eğitimi 15-17 Ekim 2026 tarihleri arasında düzenlenecektir.
- Etkinliğe katılım kontenjanla sınırlıdır ve katılım sağlamak isteyenlerin başvuru yapması ile başvurularının kabul edilmesi gerekmektedir.
- Etkinlik 3 gün devam edecek olup katılım %100 zorunludur.
- Katılımcılara, program sonunda katılım sertifikası verilecektir.
- Etkinlik ücretsiz olup Trabzon dışından katılan katılımcıların yol, iaşe ve konaklama giderleri ile Trabzon’dan katılan katılımcıların iaşe giderleri, TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği "Destek Miktarı ve Ödeme Koşulları" limitleri çerçevesinde proje bütçesinden karşılanacaktır.
Amaç
Katılımcıların disiplinlerarası girişimcilik becerilerini geliştirmek, sağlık ve teknoloji alanında yenilikçi ürün ve çözüm geliştirme süreçlerinde etkin rol almalarını sağlayacak bilgi ve donanımı kazandırmak, aynı zamanda TÜBİTAK 1812 Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı başta olmak üzere girişimcilik temelli destek mekanizmalarına yönelik başvuru kapasitesinin artırılmasını sağlamak amaçlanmaktadır.
Kapsam
Katılımcıların, girişimcilik alanında yeteneklerini geliştirecek ve yatırım süreçlerini simüle edecek teorik ve uygulamalı eğitim etkinliği düzenlenecek olup katılımcılara, girişimcilik yolculuklarında gerekli olan temel kavramları öğretmek amacıyla çeşitli eğitimler verilecektir. Bu eğitimler arasında tasarım odaklı düşünme (TOD), sağlık alanında problem tanımlama ve kullanıcı analizi, pazar/pazarlama stratejisi, fikri ve sınai mülkiyet hakları (FSMH) süreçleri, iş modeli kanvası, finansal kaynaklara erişim ve yatırım süreçleri, etkili sunum hazırlama ve sunma gibi konular yer alacaktır.
Teorik derslerin yanı sıra, birçok konuda uygulama yapılacaktır. Katılımcılar, her biri iki tıp ve iki mühendislik öğrencisinden oluşan disiplinlerarası ekipler hâlinde çalışarak iş fikirleri geliştirecek, iş modeli kanvası oluşturacak ve yatırımcılara yönelik sunumlar hazırlayacaklardır. Bu süreçte, eğitmenler katılımcılara mentorluk desteği vererek rehberlik edecektir. Etkinliğin sonunda, katılımcıların sunumlarını gerçekleştirecekleri bir Demoday etkinliği düzenlenecektir.
Etkinlik Ekibi
- Dr. Öğr. Üyesi SELÇUK AKTURAN - Koordinatör ve Eğitimen
- Öğr. Gör. Dr. Kerim SÖNMEZ - Eğitmen
- Öğr. Gör. Beril DEĞERMENCİ - Eğitmen
- Öğr. Gör. Hülya SABIR - Eğitmen
- Proje Uzmanı Eren YILMAZ - Eğitmen
- Proje Uzmanı Dilek İSKENDER BALABAN - Eğitmen
- Proje Uzmanı Yalçın AYKUT - Eğitmen
- Proje Uzmanı Aleyna AYDIN - Eğitmen
- Arş. Gör. Bulut AKAY - Eğitmen
- Ahmet Sefa BİR - Eğitmen
Düzenleme Kurulu
- Dr. Öğr. Üyesi SELÇUK AKTURAN (KTÜ, Tıp Fakültesi)
- Doç. Dr. Mehmet KOKOÇ (Trabzon Üniversitesi, TTM Müdürü)
- Doç. Dr. Aydanur AYDIN (Gümüşhane Üniversitesi, TTO Müdürü)
- Öğr. Gör. Sedanur KALYONCU (KTÜ TTM)
- Öğr. Gör. Beril DEĞERMENCİ (KTÜ TTM)
- Öğr. Gör. Emrah AYVAZ (KTÜ TTM)
- Öğr. Gör. Hülya SABIR (KTÜ TTM)
- Öğr. Gör. İslam YILDIZ (KTÜ TTM)
- Proje Uzmanı Eren YILMAZ (KTÜ TTM)
Katılımcılarda Aranan Şartlar
- Eğitim alacak katılımcıların yurt içinde öğrenim gören Tıp ve Mühendislik Fakültesi lisans ve lisansüstü öğrencileri ya da en az lisans derecesine sahip, üniversite/eğitim ve araştırma hastanesi/araştırma enstitüsü ya da Ar-Ge kuruluşunda çalışan araştırmacılardan oluşması gerekmektedir.
- Katılımcıların etkinliğe bir iş fikri ile katılıyor olması gerekmektedir.
- Girişimcilik programlarına (TÜBİTAK 1512, TÜBİTAK 1812, KOSGEB Girişimcilik Destekleri) başvuru yapmış veya ön hazırlık sürecinde olan katılımcılara öncelik tanınacaktır.
- Başvuru oranlarına göre kadın erkek dağılımlarının orantılı olması gözetilecektir.
- Katılımcıların farklı kurum ve bölgelerden seçilmesine dikkat edilecektir.
- Katılımcıların daha önce düzenlenen 2237-A etkinliklerine en fazla 4 kere katılmış olması, daha önce 2237-A etkinliğine katılmayan katılımcılara öncelik tanınacaktır.
- Katılımcıların OHAL kapsamında yürürlüğe konulan Kanun Hükmünde Kararnameler ile doğrudan veya anılan Kanun Hükmünde Kararnamelerde öngörülen usuller çerçevesinde meslekten, kamu görevinden veya ilgili kurumların teşkilatından çıkarılmamış olması.
Etkinlik Yeri
Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi, TRABZON
Başvuru
Başvurular, TÜBİTAK 2237/A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği alınması durumunda bu sayfa üzerinden alınmaya başlanacaktır.