haberler

Üniversitemizde TÜBİTAK BİDEB 2237-A Kapsamında Girişimcilik Odağında Eğitim Düzenlendi

TÜBİTAK BİDEB 2237-A Programı kapsamında, KTÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi koordinatörlüÄŸünde, Dr. ÖÄŸr. Üyesi Hayrettin ACAR’ın yürütücülüÄŸünde “Yenilikçi Zihinler İçin GiriÅŸimcilik YolculuÄŸu: GiriÅŸimci Tanımından Yatırım Sunumuna” adlı eÄŸitim etkinliÄŸi düzenlendi. 2-4 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleÅŸtirilen etkinlik 19 katılımcı ile gerçekleÅŸtirildi.

Üç gün süren etkinlikte, katılımcılara giriÅŸimcilik süreçleri ve TÜBİTAK 1812 Yatırım Tabanlı GiriÅŸimcilik Destek Programı hakkında bilgi verilerek, giriÅŸimcilik yolculuÄŸunda ihtiyaç duyacakları temel beceriler kazandırıldı. EÄŸitim programı kapsamında; giriÅŸimcilik, deÄŸer önerisi, tasarım odaklı düÅŸünme, pazar/pazarlama stratejileri, fikri sınai mülkiyet hakları, iÅŸ modeli kanvası, finansal kaynaklara eriÅŸim ve yatırım stratejileri gibi konular teorik ve uygulamalı olarak ele alındı. Katılımcılar, iÅŸ fikirleri üzerinden iÅŸ modeli kanvası oluÅŸturarak yatırımcılara yönelik sunumlar hazırladılar ve bu süreçte mentorluk desteÄŸi aldılar. Etkinlik sonunda düzenlenen “Demoday” etkinliÄŸi ile katılımcılar iÅŸ fikirlerini sundular. 

TÜBİTAK 2237-A Programı kapsamında giriÅŸimcilik üzerine ‘BaÅŸarılı GiriÅŸimci Paneli’ özelinde TÜBİTAK 1512 Programı ile kurulmuÅŸ Akademik olmayan baÅŸarılı giriÅŸim deneyim paylaşımı gerçekleÅŸtirildi.  
DEGZ ÅŸirket CEO’su Abdurrahman Kaan ÖZTÜRK ve Prof. Dr. Oktay YILDIZ katılımcılarla proje yürütme aÅŸamasında karşılaşılan zorluklar, proje yürütme aÅŸamasında finansal süreçler, proje çıktılarının ticarileÅŸtirme süreçleri ve giriÅŸimcilere öneriler kapsamında deneyim ve tecrübelerini paylaÅŸmışlardır.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali TEMİZ’in katılımcılara Katılım Belgesi vermesi ile tamamlanan eÄŸitime katılan katılımcılara ve eÄŸitmenlere teÅŸekkür eder; etkinliÄŸin, baÅŸarılı giriÅŸimcilik serüvenlerine dönüÅŸmesini temenni ederiz.

 

 


07 Ekim 2024

Erişilebilirlik

Az Gören
Disleksi
DEHB
Epilepsi
Renk Körlüğü
Katarakt
Yaşlı Dostu
Motor Bozukluk

Dil Seçenekleri

Türkçe
English
العربية
Русский
Deutsch
Français
Español
Português

Renk Körlüğü Filtreleri

Kırmızı-Yeşil
Yeşil-Kırmızı
Mavi-Sarı
Yüksek Kontrast

Arka Plan ve Kontrast

Koyu Mod
Mavi Işık
Gri Tonlama
Resim Gizle

Yazı ve Metin

Küçült (-)
Normal (A)
Büyüt (+)
Disleksi Font
Metin Boşluğu
Satır Aralığı
Sola Yasla

Okuma Araçları

Sesli Oku (Tıkla)
Okuma Şeridi
Başlık Vurgusu
Büyük İmleç