öğrenci ve öğrenci kalite komisyonundan gelen iyileştirmeler

Üniversitemiz Öğrencileri ve Öğrenci Kalite Komisyonu toplantıları sonucunda gelen görüş, öneri ve talepler doğrultusunda 2023 yılı içerisinde;

• Öğrenci Kulüpleri binası içerisinde yeniden planlama yapılarak faaliyet yapmayan kulüplerin odaları boşaltılmış ve faaliyet sayısına göre sıralama yapılarak oda yerleştirme işlemi tamamlanmıştır.
  • Lisans Öğrenci Projesi, Lisansüstü Tez Projesi ve Doktora Sonrası Araştırma Projesi türlerinin başvuru şartlarının ve proje bütçelerinin revize edilmesiyle ilgili görüşler BAP Komisyonunun gündemine taşınmış ve bu proje türleriyle ilgili uygulama esaslarında iyileştirmeler yapılmıştır.
  • BAP Koordinasyon Birimine yapılacak olan projelerin başvuru, değerlendirme ve yürütme süreçleri hakkında üniversite genelinde bilgi paylaşımları gerçekleştirilmiştir.
  • Kütüphane içerisine Wi-Fi için 2 adet güçlendirici takılmıştır.
  • Kütüphanede mevcut bulunan havalandırma sistemi ile mevcut klimalar faal olarak çalışır halde hizmete sunulmuştur.
  • Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından öğrencilerin lisansüstü tezlerini hazırlarken yaptıkları hataları en aza indirebilmek için Microsoft Word için "Lisansüstü Tez Yazım Şablonu" hazırlanmış ve web sayfası üzerinden öğrencilerle paylaşılmıştır.
  • Öğrencilerden gelen Türkçe veritabanı talepleri doğrultusunda 8 adet Türkçe veritabanı aboneliği yapılmıştır.
  • Hafta sonu 9:00 - 17:00 arası açık olan kütüphane ana binası çalışma saatleri 09:00 - 21:00 saatlerinde hizmet vermeye başlamıştır.
  • Sınav dönemlerinde öğrencilerin yiyecek-içecek ihtiyaçlarını karşılamak için hafta içi çay-simit-peynir ikramı yapılmıştır.
  • Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü önünde bulunan otobüs-dolmuş durağının küçük olmasından dolayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaştırma Daire Başkanlığına müracaat edilmiş, otobüs- dolmuş durağı büyütülerek yenisi ile değiştirilmiştir.
  • Arsin Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni kantin açıldı.
  • Lisans öğrencilerinden oluşan "HEY-GENÇ" çalışma grubu kuruldu.
  • Öğrencilerden gelen sorular üzerine, özellikle 1. sınıf öğrencilerinin faydalanabilmesi amacıyla Sınavlar Hakkında Sıkça Sorulan Sorulara İlişkin bir bilgi metni hazırlanmış ve İşletme Bölümü sayfasında ilan edilmiştir.
  • Araklı Meslek Yüksekokulu'nda bulunan spor sahaları hafta içi ve hafta sonu belirlenen saatler arasında kullanıma açılmıştır.
  • Arsin Meslek Yüksekokulu'nda  İngilizce dersinin uzaktan eğitim yerine yüz yüze yapılması yönündeki anket sonucu doğrultusunda 2023-2024 yılında İngilizce dersleri yüz yüze yapılmaya başlanmıştır.
  • İktisat Bölümü ders planında Mesleki İngilizce I-II ve Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı dersleri açıldı.
  • Yabancı uyruklu öğrencilere yönelik Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Türkçe Akademik Yazma Eğitimi dersi açıldı.
  • Of Teknoloji Fakültesi bünyesinde yer alan kütüphanede yazılı kaynak sayısı artırıldı ve 30 Adet kitap temin edildi.
  • Her yıl Aralık ayında yapılan öğrenci memnuniyet anketlerine katılımı artırabilmek için bu anketin üçe bölünerek farklı zamanlarda yapılmasına karar verilmiştir.

• Üniversitemiz Öğrencileri ve Öğrenci Kalite Komisyonu toplantıları sonucunda gelen görüş, öneri ve talepler doğrultusunda 2022 yılı içerisinde;
  • Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci Kalite Topluluğu 30.12.2022 tarihi itibariyle kurulmuştur.
  • Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu bünyesinde kantin hizmeti verilmeye başlanmıştır.
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencileri  ders dışı çalışma alanlarının yetersizliği konusundaki geri bildirimleri sonucunda 18 Aralık 2023 itibarıyla 1S01 nolu sınıf ders dışı çalışma alanına dönüştürülmüştür.