Mart
KancaDa D G S Konferansı
KANCA’DA DGS KONFERANSI
KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulunda, Öğrenci Temsilciliğinin organizesi ile DGS (Dikey Geçiş Konferansı) verildi.
Önlisans programında öğrenim gördükten sonra DGS ile KTÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünü kazanan Hüseyin Koç ve Makine Mühendisliği Bölümünü kazanan Serdar Yıldırım tarafından verilen konferansın sunuculuğunu, MYO Öğrenci Temsilcisi Enes Uzunçakmak yaptı.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Hüseyin Koç konferansta yaptığı konuşmada; “Aslında benim hikayem meslek lisesinde iken başladı. O yıllarda kendimi geliştirmek için birçok işte çalıştım. Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Programından mezun olduktan sonra da büyük bir şirketin genel merkezinde teknik servisinde çalışmaya başladım. Orada teknik eleman olarak çalışırken, DGS ile Mühendislik Fakültelerini kazanan arkadaşlarımı gördükçe, ben de bu duruma özendim. Sonrasından Dikey Geçiş Sınavına girdim. Sınava 3 ay kala ders çalışmaya başladım. Güzel bir çalışma ve bol test çözerek sınava hazırlandım ve KTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünü kazandım. Düzenli olarak ayda en az iki kitap okudum. Kitap okumam sayesinde Türkçe Bölümü sorularında hiçbir zorluk çekmedim. Öğrenci arkadaşlarıma tavsiyem, kesinlikle hepinizin amacı DGS ile Mühendislik Fakültesi olsun. Olmaz, zor diye bir şey yoktur hayatta. Burada, KTÜ Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulunda öğrenim görüp, DGS ile Mühendislik Fakültelerine yerleşen 40’a yakın öğrenci arkadaşlarınız var. Demek ki olabiliyormuş. Tekrar ediyorum. Düzenli çalışma, bol test çözme, düzenli ve devamlı kitap okuma. İşin püf noktaları bunlar. Ayrıca Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu öğrencisi olduğunuz için de çok şanslısınız. Meslek Yüksekokulunun en güzel alanı Kütüphane olarak donatılmış. Kaynak yönünden her gün zenginleşen çok güzel bir kütüphaneniz var. Laboratuvar ve sınıf ortamlarınız çok güzel. Sosyal etkinlikleriniz de çoğu büyükşehirlerdeki okulların kat kat üzerinde. Gerçekten sizler çok şanslısınız. Tüm arkadaşlara derslerinde ve DGS’de başarılar diliyorum.”dedi.
Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Serdar Yıldırım ise; “Meslek Yüksekokulunda okurken Dikey Geçiş Sınavı konusunda hiçbir bilgim yoktu. DGS ile, MYO önünde dershane tarafından kurulan bir stantla tanıştım. DGS’ye ilgi ve alakam böyle başladı. Dershaneye kayıt olduktan sonra kendime güvenim daha da arttı. “Mühendis Olacağım” ben buna inandım ve bunun için gayret ettim. Kitap okuyordum, daha fazla kitap okumaya başladım. Her gün düzenli ders çalıştım. Konu tekrarı yaptım. En önemlisi ve en faydalısı devamlı test çözdüm. Eski yıllarda çıkan soruları çözdüm. Devamlı deneme sınavlarına girdim. Hüseyin arkadaşımın da söylediği gibi, Abdullah Kanca MYO’da okuyan öğrenciler olarak çok şanslısınız. Her türlü imkanınız var. Kitap okuma, kütüphanede araştırma yapma, ders çalışma ortamınız var. Kütüphanede kaynaklarınız var. Laboratuvar ortamlarınız çok güzel. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. Çıkmış sorular, çıkabilecek sorular, çözümlü sorular, anahtar bilgiler, İnternette de çeşitli sitelerde mevcut. Kaynağını, güvenilirliğini araştırdıktan sonra bunlardan da faydalanabilirsiniz. Özetle “Ben Mühendis Olacağım”. Buna karar verin. Birkaç ay sıkı çalışma, kitap okuma, bol test çözme sayesinde, hayatınıza yön vereceksiniz. Zaten 40 arkadaşınız başarmış. Siz de başarabilirsiniz. Hepinize başarılar diliyorum.”dedi.
MYO Öğrenci Temsilcisi Enes Uzunçakmak konferans sonunda; “Bize bu imkanı verdiği için MYO Müdürümüz Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve ekibine, hocalarıma ve öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizleri kırmayıp buraya gelip DGS konusunda bize verdikleri bilgiler için de Hüseyin Koç ve Serdar Yıldırım arkadaşıma teşekkür ediyorum.”dedi. Program sonunda MYO Sekreteri Ali Rıza Köroğlu ve MYO Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Gül Gedik Gültekin tarafından, konferansı sunan öğrencilere teşekkür belgesi verildi.