haberler

Rus Evi Başkanı Doç. Dr. Aleksandr Sotniçenko "Rusya-Türkiye İlişkileri" Başlıklı Konferansını Gerçekleştirdi

Rusya Federasyonu Büyükelçiliği Müsteşarı ve Rus Evi Başkanı Doç. Dr. Aleksandr SOTNİÇENKO Bölümümüzü ziyaret ederek Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mehmet Alaaddin YALÇINKAYA ve çoğunluğu Tarih ve Rus Dili ve Edebiyatı Bölümünden olan öğrencilerle bir araya geldi. Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Badegül CAN EMİR önderliğinde Rus Evi Başkanı Doç. Dr. Aleksandr SOTNİÇENKO ile Bölümümüzün akademik ve fiziki durumlarıyla ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu. 

Üniversitemiz Tarih, Sosyoloji, Uluslararası İlişkiler Bölümlerinden öğretim üye ve elemanlarının da katılım gösterdiği konferansta Doç. Dr. Aleksandr SOTNİÇENKO, Rusya-Türkiye ilişkilerinin tarihi perspektifini ele aldıktan sonra iki ülke arasındaki iletişimin önemini vurguladı. Konferans sonunda gelen sorular üzerine Rus Evi'nin Türk vatandaşlarına sunmuş olduğu burs imkânlarından ve bu süreçten de bahsetti.

Konferans Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mehmet Alaaddin YALÇINKAYA'nın Rus Evi Başkanı Doç. Dr. Aleksandr SOTNİÇENKO'ya Teşekkür Belgesi takdimiyle sona erdi.


22 Mart 2024