mezunlarımızdan haber var

KTÜ Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak "Mezunlarımızdan Haber Var!" sekmesi ile amaçladığımız husus hem Bölüm Hafızamızı oluşturmak hem de Mezun Toplantılarımızda gülücüklerle yad edilen anıları saklayarak Mezunlarımıza has bir alan tesis etmektir. Bu amaç doğrultusunda Mezunlarımızın kendi dönemlerinde kurdukları çeşitli mizansenler, tiyatrolar, şiir performanslarından kareler, onlardan gelen haberler bu başlık altında kendisine yer bulacaktır.

🔷 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında mezun olan Kıymetli Öğrencimiz Batuhan Aydın, Rossotrudniçestvo Federal Ajansı Türkiye Cumhuriyeti Temsilciliğini yürüten Rus Evi Ankara'nın (Russki Dom) sağlamış olduğu bursla Kaliningrad'da lisansüstü eğitimine devam etmektedir. Bu süreci kendisinden dinlemek için aşağıdaki videoda yer alan oynat butonuna tıklayınız.

🔷 Yine aynı dönemde mezun ettiğimiz Kıymetli Öğrencimiz Ayça Şenkan da şu anda Rusya'da Sankt-Peterburg'ta lisansüstü eğitimine devam etmektedir. Sankt-Peterburg'a dair intibalarını gelin kendisinden dinleyelim.

Rutin toplantılarımızda gülücükler eşliğinde "Hatırlıyor musunuz bir keresinde şöyle olmuştu" ile başlayan cümleler eninde sonunda öğrencilik döneminde kurdukları mizansenler, yaptıkları tiyatrolara dair anılarla son buluyor. Biz KTÜ Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak takım çalışmasını Öğrencilerimizin ileriki yaşamlarında karşılaşacakları zorlukları da göz önünde bulundurarak çok ayrı ve önemli bir yere koyuyoruz. Sunumlar, tiyatrolar, görsel aktarımlarla zenginleşen dersin yalnızca Öğrencilerimizin diğer insanlarla uyum içinde olma becerisini geliştirmesi, kendini ve uzmanlaşacağı alanı özgüvenli bir biçimde aktarabilmesine değil; mezun olduktan sonra tebessümle yadedeceği anıların oluşumuna da fırsat verdiğine inanıyoruz. Birazdan izleyeceğiniz video da bu şiarın bir mahsulüdür. 2020-2021 Mezunlarımızın kendi öğrencilik dönemlerinde M. Y. Lermontov'un "Zamanımızın Bir Kahramanı" adlı romanındaki karakterlerin analizine yönelik hazırlamış olduğu bu teatral aktarımı izlemek için aşağıdaki videoda yer alan oynat butonuna tıklayınız.