Ocak

Trabzon ve Bölge Turizmi İçin KTÜ'ye Yeni Görev

Yönetim Bilgi Sistemi Birimi

Trabzon ve Bölge Turizm toplantıları,  Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Süleyman SOYLU başkanlığında 26.12.2015 ve 23.01 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Sektör sorunlarının tartışıldığı toplantının sonuç bölümünde hazırlanan eylem planına göre Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından sektör çalışanlarının niteliklerinin artırılmasına yönelik eğitimler düzenlenecek. Kişiler arası iletişim, müşteri ilişkileri, stres yönetimi, yazım kuralları, ilk yardım, görgü-nezaket, protokol kuralları, turizm mevzuatı, bilgi ve iletişim hukuku ve benzeri konuların anlatılacağı eğitimlere Trabzon ili sınırları içerisinde turizme hizmet veren yeme-içme ve konaklama tesislerinde çalışan personeller katılacak.

2 Şubat 2016 salı günü KTÜ Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu dersliklerinde başlayacak olan ilk grup eğitimlerine, turizm sektörünün yiyecek-içecek servisi ve yiyecek-içecek üretiminde görev alan 30 personel katılacaktır.