Paydaşlarımızla Üniversitelerde Stratejik Planlama Çalıştayı Düzenlendik

Yönetim Bilgi Sistemi Birimi

Üniversitemiz ile Kalkınma Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen "Üniversitelerde Stratejik Planlama Çalıştayı" 14 Nisan 2016 tarihinde KTÜ Senato Salonu'nda gerçekleştirildi.

Çalıştaya; Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Duman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İstiklal Yaşar Vural, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şevket Metin Kara, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mahir Kadakal, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Süleyman Çiğdem, Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yavuz Özoran, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Necati Tüysüz, Prof.Dr. Hikmet Öksüz, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Ekrem Yüce, Gümüşhane Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Baytar, KTÜ Genel Sekreteri Doç.Dr. Halil İbrahim Okumuş, Kalkınma Bakanlığı Kurumsal ve Stratejik Yönetim Daire Başkanı Kutluhan Taşkın ile DOKAP BKİ İllerinde bulunan (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt) devlet üniversitelerinin Strateji Geliştirme Dairesi Başkan ve çalışanları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Baykal stratejik planlamayı, kanun ve yönetmeliklerin zorunlu kıldığı bir görevden ziyade, sürekli dinamik ve değişen, şartlara göre kendini yenileyen, revize eden bir yönetim aracı olarak gördüklerini söyledi. Bu Çalıştayın gerek 10'uncu Kalkınma Planı, gerekse Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64'üncü Hükümet Eylem Planı'nda öngörülen, üniversitelerde stratejik yönetim anlayışının geliştirilmesi ve kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi hedefine katkı sağlayacağını belirtterek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Çalıştayda Kalkınma Bakanlığı tarafından üniversitelere yönelik hazırlanan Stratejik Planlama Rehberi Taslağı, Kalkınma Bakanlığı Kurumsal ve Stratejik Yönetim Daire Başkanı Kutluhan Taşkın tarafından açıklandı. Öte yandan çalıştayda, DOKAP BKİ Başkanı Ekrem Yüce tarafından DOKAP bünyesinde yer alan 8 ildeki devlet üniversitelerini bir araya getirmek amacıyla kurulması planlanan Üniversiteler Birliği'nin (ÜNİ-DOKAP) taslak yönergesi paylaşıldı. YÜCE, yaptığı açıklama da KTÜ tarafından düzenlenen bu çalıştayın, ÜNİ-DOKAP için gerekli görüşmelerin yapılması ve taslak yönerge hakkında üniverstelerin görüşlerinin alınması noktasında büyük bir fayda sağladığını ifade etti.

Çalıştay, üniversite temsilcilerinin stratejik planlama konusundaki Kalkınma Başanlığı'na yönelttikleri sorular, karşılıklı görüş ve önerilerin paylaşılması ile sona erdi.