haberler

Türkiye Ekonomisindeki Güncel Gelişmeler Üzerine Söyleşi Gerçekleştirildi.

“Türkiye Ekonomisindeki Güncel Gelişmeler” üzerine söyleşi gerçekleştirildi.

EKONOMİK AÇIDAN TÜRKİYE’Yİ NELER BEKLİYOR?

KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup KÜÇÜKKALE, KTÜ Radyo/TV’nin konuğu oldu. Küçükkale, programda alanına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Radyo / TV Biriminin planlayıcısı ve yürütücüsü olduğu Televizyon programının konuğu, KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup KÜÇÜKKALE oldu. Türkiye ekonomisi hakkında konuşan Prof. Dr. Küçükkale, “Ülkemizde son dönemin ekonomik durumunu değerlendirecek olursak durumun pek de iyi olmadığını söyleyebiliriz. Yakın tarihlerde yaşadığımız ekonomik sıkıntıların iyileştirilme süreci devam etmektedir. Bu iyileşme sürecinde yolumuz uzun görünüyor. ” dedi.

ENFLASYONDA CİDDİ ARTIŞLAR

Programda, enflasyon artışına dikkat çeken Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup KÜÇÜKKALE ,  “Enflasyon son 2 yıldır ciddi sorun haline gelmeye başladı. Devletin resmi istatistiklerine bakıldığında şuan %62 civarındadır. Resmi enflasyon rakamları ile hissedilen enflasyon rakamları zaman zaman örtüşmeyebiliyor. Ülkemizde 2020 yılında gerçekleşen Covid-19 salgınının dünya genelinde ekonomi hacminde ciddi bir daralmaya neden olmuştur. Dünya genelindeki fiyat artışlarının çoğu üretimde ki düşüşten kaynaklanmıştır.” şeklinde konuştu.

2025 YILINDA EKONOMİMİZ İYİLEŞMEYE BAŞLAYACAK

Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup KÜÇÜKKALE savaşların ekonomi üzerine etkisi hakkında şöyle konuştu “Rusya ve Ukrayna savaşını ele aldığımızda bu ülkelerin dünyada üretim açısından önemli bir yeri olduğundan tüm dünyada ekonomik açıdan değişimler meydana gelmiştir. İsrail ve Filistin savaşında ise gerek dünya açısından gerek bizim ülkemiz açısından çok büyük etkileri olmaz, olması da beklenmez. Bu iki ülkeye baktığımız zaman her ikisi de küçük ekonomilidir.  Ama bu savaş iki ülke arasında kalmazsa o zaman diğer ülkelerde ekonomi açıdan zarar görebilir. Ülkemizdeki ekonomiyi değerlendirecek olursak; yeni bir gelişme ve aksilik oluşmazsa en erken 2025 yılında toparlanmalar başlayacak diyebiliriz.”

Yayının video kaydını ilgili link üzerinden izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=z67YiXBPAbQ

 

 

 

 


22 Aralık 2023