haberler

"Trabzon Özdemir BAYRAKTAR Planetaryum ve Bilim Merkezi Faaliyetleri" Konusunda Canlı Yayın Gerçekleştirildi

“Trabzon Özdemir BAYRAKTAR Planetaryum ve Bilim Merkezi Faaliyetleri “üzerine yayın gerçekleştirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı sayın Özgür KARA, KTÜ Radyo/TV’nin konuğu oldu. KARA, programda önemli açıklamalarda bulundu.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Radyo/TV Biriminin planlayıcısı ve yürütücüsü olduğu televizyon programının konuğu, Trabzon Özdemir BAYRAKTAR Planetaryum ve Bilim Merkezi Faaliyetleri hakkında konuşan sayın Özgür KARA, bilim merkezinin kurulum süreci ile ilgili: “ Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat ZORLUOĞLU'nun da seçilmesiyle birlikte bir seçim vaadi vardı Belediye başkanımızın. Karadeniz bölgesinde bulunmayan bir bilim merkezini Trabzon'a kazandırma vaadinde bulundu. Bu proje sağ olsun sanayi bakanımızın da bakanlığımızın da uygun görüşüyle kabul gördü. Tabi Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansıyla çıktığımız bu yolda sonrasında Türkiye'nin en büyük teknoloji vakfı diyeceğim T3 vakfı (Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı) proje ortağımız oldu. Sonrasında Türkiye'nin önder bilim kuruluşlarından TÜBİTAK'ta projemizin ortakları paydaşları arasında yer aldı. Nihai olarak Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, TÜBİTAK ve T3 vakfı iş birliğinde, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin de tabi katkılarıyla, pazarkapı bölgesinde bilim merkezimiz inşa edildi.” sözlerini kullandı.


PROJEYİ YAZARKEN BU ÇOK ÖNEMLİYDİ


Programda, bilim merkezinin lokasyonunun önemine dikkat çeken sayın Özgür KARA “Kalkınma ajansına projeyi yazarken bu çok önemliydi. Yani Trabzon'un neresinde böyle bir şey inşa edilecek* Sayın başkanımız Murat ZORLUOĞLU’nun pazarkapı kentsel dönüşüm projesi vardı. Sağ olsun başkanımız bu alanda çok uygun, çok güzel bir yeri projeye tahsis etti. Yanında Avrasya pazarı, hemen ön tarafında kafeterya ve restoranlar var. Trabzon Akçaabat dolmuş, Trabzon işte diğer hatta giden dolmuşlar gibi dolmuşların şarj deşarj istasyonları orada. Yani bütün vatandaşın zaten merkezi geçiş noktası olarak. Kullanılacak bir noktada inşa edildi bilim merkezimiz.” şeklinde konuştu.

 

BİLİM MERKEZNİN iÇİNDE PLANETARYUM, ATÖLYELER VE SERGİ ALANLARI BULUNMAKTADIR      

Bilim merkezinde ne bulunduğu hakkında açıklamalar yapan sayın KARA “Bilim merkezinin içinde planetaryum, atölyeler ve sergi alanları bulunmaktadır. Planetaryum insanların kozmik macera, güneş, aya yoIculuk gibi pek çok isimde farklı filmleri yatarak kubbe şeklinde 360 derece film izlediği bir sinema salonu gibi. Sergi alanımız var ki sergi alanımızda şu an halihazırda zaten geçici ünite bulunmakta, kalıcı ünitelerimiz matematik, uzay, havacılık, astronomi, tasarım, teknoloji ve doğa bilimleri atölyesi olmak üzere  atölyemiz var.” dedi


ALANDA BIRÇOK FAALİYET İCRA EDİYORUZ


Sayın Özgür KARA“Biz alanda birçok faaliyet icra ediyoruz. İlanı bilim merkeziyle birlikte gençlerinde sosyal vakit geçireceği bir alan haline getirmeye başladık. Yavaş yavaş planladığımız faaliyetlerimiz de var. Eğitim öğretim dönemi bittikten sonra yaz aylarında bilim kampları planlıyoruz. Teleskoplarla gece gözlemleri, Uzay havacılık eğitimi gibi.
Uzman eğitmenlerimizden bunun dersini aldıktan sonra iyice gözlemleri yapacağız, bunların hepsi bizim planlamalarımız arasında.” sözleriyle bilim merkezinde gerçekleşen faaliyetlere de değindi.


01 Mart 2024