haberler

"Ramazan ile İslami Bir Kimlik Kazanmak" Programı Gerçekleştirildi.

 

 

 

“Ramazan ile İslami Bir Kimlik Kazanmak’’ programı gerçekleştirildi.

RAMAZAN YOĞUN BİR PROGRAMIN UYGULANDIĞI BİR MEKTEPTİR

Trabzon İl Müftüsü Sayın Selami AYDIN, KTÜ Radyo/TV’nin konuğu oldu. AYDIN programda ramazan ayı ile ilgili önemli noktalara değindi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Radyo / TV Biriminin planlayıcısı ve yürütücüsü olduğu, sunuculuğunu Vaiz Mustafa ER’in yaptığı televizyon programının konuğu, Trabzon İl Müftüsü Sayın Selami AYDIN oldu. Ramazan ayı ile ilgili konuşan Sayın AYDIN ‘’Ramazan-ı şerif Kur'an ayıdır. Ramazan tefekkür ayıdır, Ramazan oruç ayıdır, Ramazan sabır ayıdır. Ramazan takvanın, şükrün, düştüğün yolların öğretildiği, irade eğitiminin yapıldığı, yoğun bir programın uygulandığı bir mekteptir. Bir okul ramazanı şerif, şimdi biz okula kaydolduk. Allah'ın izniyle inşallah sonunda bayrama kavuşacağız. Bir belge bir alacağız çünkü cenabı hak oruç tutanlara mükafatını bayramda inşallah verecektir.’’ dedi.

ALLAH’IN RAHMETİ ÇOK GENİŞTİR

Programda, Hadis-i Şerifleri baz alarak ramazan ve oruç hakkında konuşan sayın AYDIN ‘’Efendimiz Aleyhissalatü vesselam diyor ki, ramazanın ilk gecesi olunca cennetin kapıları açılır cehennemin kapıları kapanır. Azgın şeytan zincire vurulur. Cennetin kapıları 8, cehennemin kapıları 7. Allah'ın rahmeti gazabının önündedir. Oruç tutanlar o reyyan kapısından içeriye girecek, özel kapıdan gireceklerdir. Resulullah efendimiz buyuruyor ki, ramazanın her gecesinde bir melek şöyle seslenir, ey hayır dileyen ibadet ve kulluğa ger. Ey şer isteyen uzatma, günahlardan vazgeç. Bu her gece devam eder. Allah-u Teâlâ bu Ramazan gecelerinde nice kullarını affeden ve bağışlar. Allah'ın rahmeti çok geniştir, her şeyi kapsar.’’ şeklinde konuştu.

RAMAZANDA ŞU 4 ŞEYİ ÇOK YAPMALIYIZ

Trabzon İl Müftüsü Sayın Selami AYDIN ramazan ayında yapılması gereken şeyler hakkında şu şekilde konuştu: “Ramazan'da şu 4 şeyi çok yapmalıyız. Birincisi kelime i şahadet, diğeri istiğfar, diğeri cenneti istemek çok istemek ve cehennem azabından sakınmak. Birisi Resulullah efendimize dedi ki: ‘’Ben Allah'a dua ediyorum. Yarabbi bana cezam varsa cezamı dünyada ver, ahirette bana ceza verme.’’ Resulullah efendimiz buyurdu ki: ‘’öyle dua etme. Sen Allah'ın cezasına dayanamazsın’’. Dünyada da ahrette de Allah'tan saadet ve güzellik dile. Bizi cehennem azabından koru diye dua et. Bu ay bol tövbe ve istifada bulunmalıyız. Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem efendimiz ramazanda oruçluya iftar açtırmamızı bize tavsiye ediyor. Çok üzerinde duruyor. Resulullah efendimize diyorlar ki: ‘’ya Resulallah bizim buna gücümüz yetmezse ne yapalım?’’ Diyor ki Resulullah efendimiz, mesela bir hurmanın yarısı dahi olsa, bir içim su bile olsa bundan mahrum kalmayın diyor.

Yayının video kaydını ilgili link üzerinden izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=5ajtYF8giWA&pp=ygUHa3TDvCB0dg%3D%3D

 

 


13 Mart 2024