Osmanlı'da Çocukların Oyuncak Kültürü Akademika Programında Ele Alındı.
Osmanlı’da Çocukların Oyuncak Kültürü Akademika Programında Ele Alındı
Karadeniz Teknik Üniversitesi Radyo/TV ekranlarında yayınlanan Akademika programında, Osmanlı döneminde çocukların oyuncaklarla kurduğu dünya tarihsel bir perspektifle ele alındı. “Osmanlı’da Çocukların Oyuncaklı Dünyası” başlıklı program, alanında uzman bir akademisyenin katılımıyla canlı olarak gerçekleştirildi.
Programa konuk olan Dr. Öğr. Üyesi İhsan ERDİNÇLİ, Osmanlı toplumunda çocukluk kavramı, oyuncakların üretim biçimleri ve çocukların sosyal yaşamındaki yeri üzerine kapsamlı bilgiler paylaştı. KTÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi ERDİNÇLİ, oyuncakların yalnızca eğlence aracı olmadığını, aynı zamanda dönemin kültürel, ekonomik ve toplumsal yapısını yansıtan önemli unsurlar olduğunu vurguladı.
Programda; Osmanlı’da kullanılan geleneksel oyuncak türleri, bu oyuncakların hangi malzemelerden yapıldığı ve çocukların oyun yoluyla toplumsal hayata nasıl hazırlandıkları ele alındı. Tarihsel kaynaklar ışığında yapılan değerlendirmeler, izleyicilere geçmişten günümüze çocukluk ve oyun kültürü üzerine farklı bir bakış açısı sundu.
KTÜ Radyo/TV tarafından hazırlanan Akademika programı, üniversitenin akademik bilgi birikimini toplumla buluşturarak tarih ve kültür alanında farkındalık oluşturmayı sürdürüyor.

29 Aralık 2025