haberler

"Gençliğin İnanç Problemleri" Hakkında KTÜ Radyo/TV Ortak Yayını gerçekleştirildi.

 

 

“Gençliğin İnanç Problemleri” Hakkında KTÜ Radyo/TV Ortak Yayını gerçekleştirildi.

KİŞİNİN İMANINI KAYBETMESİNE NEDEN OLAN ÜÇ KONU

Trabzon Vaizlerinden Ahmet Yakuphan KTÜ Radyo/TV’nin konuğu oldu. YAKUPHAN, programda gençliğin inanç problemleri ile ilgili önemli noktalara değindi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Radyo / TV Biriminin planlayıcısı ve yürütücüsü olduğu, sunuculuğunu Vaiz Mustafa ER’in yaptığı televizyon programının konuğu, Vaiz Ahmet Yakuphan oldu. Kişinin imanını kaybetmesi hakkında konuşan Vaiz Ahmet Yakuphan, “3 şey vardır kişiyi dinden eder. İslam dairesinden kişiyi dışarı çıkarır. Hepimizin bildiği üzere birincisi inkardır. Kişi Kur’an-ı Kerim’i inkâr ederse islam dairesinin dışındadır. İkincisi şüphedir. Şüphede imandan eder. Şeytan vesvese verir şüpheye düşürmek için.  Üçüncüsü ise dini değerleri itibarsızlaştırmaktır.” dedi.

DİN KARŞITLIĞI

Programda, din karşıtlığı kavramına dikkat çeken Vaiz Ahmet Yakuphan, “Din karşıtlığı denildiğinde günümüzde din karşıtlığında dış kaynaklı bir yapı vardır. Kategorize edecek olursak Ateizm ve türevleri vardır. Türevleri de önemlidir. Gençlere sorulduğunda kendisini ateist veya türevlerinden biri olarak ifade edebiliyor. Bu türevlerin yaşam standartları aynıdır.” şeklinde konuştu.

GENÇLİĞİN İNANÇ PROBLEMLERİNİN TEMEL NEDENİ BİLGİ EKSİKLİĞİ

Vaiz Ahmet Yakuphan, gençlerin inanç problemleri hakkında şöyle konuştu “Gençliği bir hedef tahtasına koyuyoruz. Aslında gençliğin sorunları bütün toplumun sorunlarıdır. Gençlik dönemi insanın bütün her şeye açık olduğu, değişimin yaşandığı, sorunlu ve kritik bir dönemdir. Kolay fikir değiştirebiliyor, etkilenebiliyor. Bu anlamda gençliğin sorunları diyoruz ve bu başlığı kullanıyoruz. Yoksa günah keçisi olarak ilan edilmiş değillerdir. Gençliğin hayatla ilgili beklentisi önemlidir. Kendisini ateist, deist gibi ifade eden gençler ciddi bir araştırma sonucu böyle bir kanıya varmıyor. Bugün tüm problemlerin arka planında dinle alakalı bilgi eksikliği ve yanlış bilgiler vardır. İslam’ı sosyal medyadan veya liyakatsiz insanlardan öğreniyorlar.”

Yayının video kaydını ilgili link üzerinden izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=SHcJj1ZdjLw

 

 


22 Mart 2024