haberler

Akustik Sohbetler Programı Gerçekleştirildi.

“Akustik Sohbetler” programı gerçekleştirildi.

TRABZON’UN KÖKLÜ BİR SANAT GEÇMİŞİ VAR.

Trabzon Umut tiyatrosu genel sanat yönetmeni ve oyuncu sayın Cengiz AYDOĞDU ile yazar ve oyuncu sayın Durul Can YAMAN, KTÜ Radyo/TV’nin konuğu oldu. Konuklar, programda önemli noktalara değindi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Radyo / TV Biriminin planlayıcısı ve yürütücüsü olduğu radyo programının konuğu, sayın Durul Can YAMAN Trabzon şehrinin sanat geçmişi hakkında: “Ben trabzonun insanlarıyla konuşurken de bunu çok gözlemliyorum. Bazı şeyler çok açık olarak bazen görünmüyor ama şehrin çok köklü bir geçmişi olduğunu şehrin içerisinde dolaşırken veya insanlarla iletişim kurarken anlıyorsunuz. Sadece bu alanda da değil. Sadece belki bir parça ölü toprağı vardır üstünden atması gereken. Tatil dönemine girmişte geri dönecekmiş gibi sanki.” Dedi.

ASIL OLAN İKİSİNİ BİR ARADA YAPABİLMEKTİR.

Ayrıca YAMAN, sanatın halka sunulması hakkında: “Derin bir sanat çok elit bir gruba hitap eder de çok basit bir şeyin alıcı çok olur düşüncesi bana kaçamak bir cevap gibi geliyor. Bana göre asıl olan ikisini bir arada yapabilmektir. Mesela Shakespeare’in oyunlarındaki bir derinliği kendi kültürümüzden bir hikayeyle anlattıkta insanlar mı izlemedi? Osmanlı sarayında, selçuklu da ya da anadoluda bir köyde geçen bir hikayeyi biz Çehovyen yazdık da insanlar mı karşılığını vermedi?” Sözlerini sarfetti.

TRABZON’UN DÖRT BİN YILLIK BİR SANAT GEÇMİŞİ VAR.

Programda, Trabzon kentinin sanat tarihine konuk sayın Cengiz AYDOĞDU’da dikkat çekti. AYDOĞDU konu hakkında: “Trabzon kendi kimliğini Trabzonspor üzerinden tanımlıyor fakat trabzonun 4000 yıllık bir geçmişi var ve bu kent bu kadar kısıtlı değil.” Sözlerini kullandı.

 

 

 

 


08 Şubat 2024