haberler

4 Mart Obezite Günü Farkındalık Programı Gerçekleştirildi

 

 

“4 Mart Obezite Günü Farkındalık” programı gerçekleştirildi.

TÜRKİYE OBEZİTEDE AVRUPA’DA İLK SIRADA

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Biriminden Diyetisyen Esra AKINCI, KTÜ Radyo/TV’nin konuğu oldu. Akıncı, programda önemli açıklamalarda bulundu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Radyo / TV Biriminin planlayıcısı ve yürütücüsü olduğu televizyon programının konuğu, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Biriminden Diyetisyen Esra AKINCI oldu. Obezite konusunda önemli bilgilerin paylaşıldığı programda Akıncı, “Son yapılan çalışmalara göre Türkiye Obezite oranlarıyla Avrupa’da ilk sırada, toplumumuzun neredeyse üçte ikisi kilo problemi yaşıyor “dedi.

OBEZİTE PEK ÇOK SAĞLIK SORUNLARINI BERABERİNDE GETİRİYOR

Programda, obezitenin vücutta fazla yağ birikimi sonucu ortaya çıkan bir durum olduğuna dikkat çeken Diyetisyen Esra AKINCI, “Genetik yatkınlık, epigenetik faktörler ve sosyal medya yeme alışkanlıklarını etkiliyor. Obezite, başta TİP II diyabet olmak üzere, kalp hastalıkları, karaciğer yağlanması ve uyku apnesi gibi çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Bu noktada, obeziteden korunmada beslenme ve fiziksel aktivite davranışlarında yapılacak değişiklikler büyük önem taşımaktadır ” şeklinde konuştu.

RAMAZANDA SAĞLIKLI BESLENME İPUÇLARI

Diyetisyen Esra AKINCI, ramazanda sağlıklı beslenme hakkında şöyle konuştu “özellikle Trabzon ve Türkiye genelindeki iftar sofralarında bol çeşitli yemekler bulunuyor. Ancak uzun süreli açlıktan sonra aniden aşırı yemek yemek, sağlık açısından pek de faydalı değil. Özellikle iftar süresini uzatmak, su ve çorbayı asla es geçmemek gerekiyor. Bu nedenle, çorba ve salata gibi hafif yiyeceklerle iftar açılmalı, oruç süresinin sonunda hemen tatlıya yönelmek yerine tatlı tüketimini dengelemek açısından biraz ara verilmeli ve daha çok sütlaç, güllaç gibi sütlü tatlılar tercih edilmeli. Bununla birlikte, hafif de olsa kahvaltı gibi sahur yapmaya özen gösterilmeli.”

Yayının video kaydını ilgili link üzerinden izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=FqACb4KXoHg&t=14s

 

 

 

 


08 Mart 2024