Eylül

Sağlık Alanındaki Akademisyenlere Yönelik Disiplinler Arası Entegrasyon Eğitimi

KTÜ TTM

TÜBİTAK BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında "Sağlık Alanındaki Akademisyenlere Yönelik Disiplinler Arası Entegrasyon Eğitimi" 02-03 Mart 2024 tarhileri arasında KTÜ'de düzenlenecektir.

Amaç

Türkiye’de özellikle sağlık alanında çalışma yapan araştırmacıların, diğer ilgili disiplinlerdeki araştırmacılarla ortak çalışma yapma kültürünün yeterince gelişmediği bir gerçektir. Bu nedenle de sağlık sektöründeki diğer disiplinlerle çözülebilecek problemler yeterince araştırılmamaktadır. Ayrıca birçok alanda dışa bağımlı olan sağlık sektöründe diğer disiplinlerdeki araştırmacılarla ortak araştırmalar yapılarak bu bağımlılık azaltılabilir. Sağlık sektöründeki bu eksikliği gidermek amacıyla,sağlıkla ilgili disiplinlerdeki eğitmenlerin öncülüğünde düzenlenecek bu eğitim etkinliği ile Üniversitelerimizde sağlık alanındaki  araştırmacıların,  sağlık alanında (ilaç, tıbbi cihaz ,  malzeme,  yeni teknolojiler, yapay zeka vb.)disiplinler arası araştırma yapabilme kapasitesinin artırılmasına yönelik olarak, sağlık ile ilişkili yüksek teknolojik araştırmalar konusunda farklı disiplinlerden eğitmenlerle bilgilerinin güncellenmesi ve bu kapsamdaki araştırma işbirliklerini kurma, entegre edebilme ve yürütebilme ortak araştırma yapabilme farkındalığı  ve ortak proje hazırlama becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.eğitimi verilmesi amaçlanmaktadır.

Kapsam

Katılımcılara, sağlıkla ilgili farklı disiplinlerin sağlık alanında yaptıkları ve yapabilecekleri ortak çalışmalar ile bir farkındalık oluşturulacaktır.Eğitmenler tarafından katılımcılara, disiplinler arası çalışmanın önemi, sağlıkta kullanılan ilaç geliştirme teknolojileri, tıbbi teknolojik malzemeler, yapay zeka, moleküler biyoloji ve bilgisayar mühendisliği gibi disiplinlerin kliniğe katkı sunacak yenilikler konusunda bilgi ve beceri kazandırılacaktır.

Başvuru Koşulları

Katılımcılar, üniversitelerimiz tıp, diş hekimliği ve eczacılık fakültelerinde akademik kariyer yapan   araştırmacılar arasından seçilecek olup, toplam katılımcı sayısının 24 olması planlanmıştır.

1. Üniversitelerimiz tıp, diş hekimliği ve eczacılık fakültelerinde akademik kariyer yapan
  2. Etkinliğe bir proje önerisi ile katılıyor olması,
  3. Daha önce bu program kapsamında desteklenen bir proje eğitimine katılmamış olması,
  4. Katılımcıların TÜBİTAK ARBİS veri tabanına kayıtlı olması,

Etkinlik Yeri

Karadeniz Teknik Üniversitesi TRABZON

Katılım

• Etkinliğe katılım kontenjanla sınırlıdır.
  • Etkinliğe katılmadan önce başvuru yapılması ve başvurunun kabul edilmesi gerekmektedir.
  • Etkinlik 2 gün devam edecek olup katılım %100 zorunludur.
  • Katılımcılara, program sonunda katılım sertifikası verilecektir.
  • Etkinlik ücretsiz olup Trabzon dışından katılan katılımcıların yol, iaşe ve konaklama giderleri ile Trabzon’dan katılan katılımcıların iaşe giderleri, TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği "Destek Miktarı ve Ödeme Koşulları" limitleri çerçevesinde proje bütçesinden karşılanacaktır.

Başvuru için tıklayınız.