TÜBİTAK 2209/A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği Programı - Trabzon Erdoğdu Anaokulu

Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül ASLAN ’ın danışmanlığını yürüttüğü, Okul Öncesi Öğretmenliği Programı öğrencilerinden Yaren TURGUT ve Betül Altın’ın araştırmacı olarak görev aldığı ve TÜBİTAK 2209/A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında gerçekleştirilen “Okul Öncesi Çocuklarının Geri Dönüşüm Farkındalıkları ve Bu Farkındalığa 3B Yazıcı Teknolojisinin Etkisi” adlı projenin son aşaması Trabzon Erdoğdu Anaokulu öğretmenlerinden Huriye Mısra SİVRİKAYA ’nın yenilikçi proje konusu ile bir araya getirilerek Merkezimiz (METAM) altyapısı kullanılarak; 20 okul öncesi öğrencisi ve onlara rehberlik eden okul öncesi öğretmen adaylarının katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Etkinlik kapsamında gelecek kuşaklarımıza önemli bir farkındalık kazandırılarak gelişimlerine katkı sağlanması, zihin dünyalarının farklı ufuklara açılması, toplumsal ve bireysel öğrenme süreçlerinin iyileştirilmesi vb. alanlarda destek sunulmaya çalışılmıştır. Toplumsal ve sosyal sorumluluk süreçlerine katkılarını sunan tüm akademisyen ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

04 Mayıs 2023