METAM Kişiye Özel İmplant Ürünleri ile Ulusal Basında

Üniversitemiz bünyesinde, kuruluşumuzdan beri yapmış olduğumuz faaliyetlerin somut çıktılarından kişiselleştirilmiş tıp uygulamaları konusunda, 3 boyutlu tasarım ve üretim yöntemleriyle operasyon öncesi (pre-operatif işlem) çalışma amaçlı ve implant üretimi ile yerel, bölgesel ve ulusal tıbbi cihaz sektörüne katkılarımız devam ediyor. Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Mustafa ASLAN ve Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi ADB Doç. Dr. Yavuz Tolga KORKMAZ tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili yerel ve ulusal basına önemli açıklamalarda bulunulmuştur. Yapılan açıklamalarda özetle; kişiye özel tasarım ve 3 boyutlu yazıcı teknolojileri ile geniş perspektifteki biyo-uyumlu plastik ve metal malzemelerle implant üretimleri gerçekleştirilerek medikal ve dental uygulama alanlarında, hekimlerimizin de önerileri doğrultusunda faaliyetlerimizin sürdürüldüğü, dijital tasarım altyapısı ile hastaların tomografi verileri üzerinden anatomik yapıya uygun şekilde üretilen 3B plastik modeller üzerinde hekimlerin gerçekleştirecekleri cerrahi operasyonlarda önceden çalışma yapma imkanı sunarak daha başarılı ve daha kısa sürede gerçekleştirebilmesine destek olunduğu, implant tasarımı ve üretiminin yanı sıra medikal/dental alanda eğitim modelleri de üretebildiği ve mevcut tasarım yazılımları, 3 boyutlu optik görüntüleme sistemleri, tersinir mühendislik uygulamaları ve prototipleme ekipmanları ile bölgemizde imalat sektöründe faaliyet gösteren firmaların Ar-Ge çalışmalarına da somut katkılar sağlandığı vurgulanmıştır.

Detaylı Kaynak Link: https://www.dha.com.tr/yerel-haberler/trabzon/ktude-3d-teknolojiyle-kisiye-ozel-implant-uret-2396611

01 Mart 2024