haberler

Beyin-Bilgisayar Arayüzü Semineri

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Engelli Öğrenci Birimi tarafından organize edilen Beyin-Bilgisayar Arayüzü Semineri Medikal Cihaz Tasarımı ve Üretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (METAM) Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Önder AYDEMİR tarafından verildi. Seminerde beyin bilgisayar arayüzünün engelli insanlara yönelik gelişmeleri ile ilgili dünü, bugünü ve geleceği konusunda katılımcılara bilgiler verildi.

 

 

Beyin bilgisayar arayüzü temelde insanların sadece düşünceleri ile (beyin sinyalleri ile) bilgisayar gibi elektronik cihazları kas sistemini kullanmadan yönetebilmelerine dayanmaktadır. Bu açıdan herhangi bir uzvunu kullanamayan felçli kişilerin hayatlarına ışık tutabilmek için önemli bir teknolojik gelişmedir. Bu çalışmalar Üniversitemiz METAM bünyesinde gerçekleştirilmekle birlikte beyin fonksiyonları ile gerçekleştirilmesi düşünülen her türlü disipline de veri kaydetme noktasında hizmet verilmektedir.

Seminer sonunca engelli öğrencilere yönelik beyin bilgisayar arayüzleri gerçekleştirebilmek için eğitim ve proje çalışmaları yapılması için ilgi gösterecek öğrencilerin KTÜ - Engelli Öğrenci Birimine başvurmaları istendi.

 


30 Kasım 2021