BÖLÜM
Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu (TUJK) 2023 Yılı Bilimsel Toplantısına Bölümümüz Ev Sahibi
2002 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen, ülkemiz jeodezi topluluğu tarafından güncel jeodezik konularda yapılan çalışmaların sunulması ve fikir alışverişinde bulunulmasına olanak sağlayan Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu (TUJK) 2023 Yılı Bilimsel Toplantısı Bölümümüz ev sahipliğinde üniversitemizde düzenlenecektir.
2-4 Kasım 2022 tarihleri arasında Gebze Teknik Üniversitesi harita Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde Gebze’de düzenlenen TUJK 2022 Yılı Bilimsel Toplantısı kapsamında 3 Kasım Perşembe günü düzenlenen TUJK 2022 Yılı Genel Kurul Toplantısında Bölüm başkanımız ve Jeodezi Anabilim dalı başkanı öğretim üyemiz Prof. Dr. Mualla Yalçınkaya, bölümümüzün “TUJK 2023 Yılı Bilimsel Toplantısı Ev Sahipliği Adaylığı” sunumunu yapmıştır. Sunum sonrasında TUJK Genel Kurulunca yapılan oylama ile Bölümümüzün TUJK 2023 yılı Bilimsel Toplantısı ev sahipliği oy birliği ile onaylanmıştır.
TUJK 2023 Yılı Bilimsel Toplantısı ev sahipliğimizin hayırlı olmasını dileriz.


12 Kasım 2022
KTÜ Harita Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Teknik Gezi Programı Kapsamında Tapu ve Kadastro 9. Bölge Müdürlüğünü ve Trabzon Kadastro Müdürlüğünü Ziyaret Etti
14 Mayıs 2026
KTÜ Harita Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen webinarda NEOM projesi ve TBM (Tunnel Boring Machine) tabanlı altyapı çalışmaları ele alındı.
13 Mayıs 2026
KTÜ Harita Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen webinarda, denizcilik ve offshore alanlarında harita mühendisliğinin rolü ele alındı.
13 Mayıs 2026
Öğrencilerimizin teorik bilgilerini uygulama örnekleri ile pekiştirmeleri amacıyla 7-9 Mayıs 2026 tarihleri arasında teknik gezi programı düzenlenmiştir.
11 Mayıs 2026
"Türkiye Sıfır Atık Çevre ve İklim Değişikliği Çalıştayı"nda öğretim üyemiz Prof. Dr. Emine Tanır Kayıkçı, Masa 1: İklim, Afet ve Doğa Yönetimi başlıklı tematik masada görev almıştır.
11 Mayıs 2026
KTÜ Harita Mühendisliği Bölümü ve HKMO Trabzon Şubesi iş birliğiyle düzenlenen "Mühendislikten Girişimciliğe" toplantısı gerçekleştirildi.
29 Nisan 2026
KTÜ Harita Mühendisliği Bölümü seminer salonunda, Ölçme Tekniği Anabilim Dalı yeni Araştırma Görevlimiz Ayşen Aslan için önlük giyme töreni gerçekleştirilmiştir.
29 Nisan 2026
2025 yılı akademik ve idari faaliyetlerinin değerlendirilmesi ile 2026 yılı beklentilerine yönelik Harita Mühendisliği Bölümü'nde toplantı gerçekleştirildi.
20 Şubat 2026
2025 yılının tüm gelişmelerini takip etmek istiyorsanız tıklayınız
02 Şubat 2026
Araştırmacılarımız Nahçıvan Duzdağı ve Çevresi için Açık Veri Setlerinin Değerlendirilmesi başlıklı çalışmalarını sunmuştur.
01 Aralık 2025
21 Kasım 2025
Araştırmacılar konferansta, "A Web-Based GIS Approach to the Digital Documentation of Historical Tombstones: The Case of Trabzon" başlıklı bildirilerini sunmuştur.
24 Ekim 2025