BÖLÜM
Kadastro Teknik Gezisi
Bölümümüz ikinci sınıf öğrencileri tarafından, Kadastro Bilgisi dersi kapsamında, 13 Mayıs 2026 tarihinde Tapu ve Kadastro 9. Bölge Müdürlüğü ve Trabzon Kadastro Müdürlüğü’ne teknik gezi gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Okan YILDIZ ve Arş. Gör. Dr. Bura Adem ATASOY tarafından planlanan teknik gezide önce Trabzon Kadastro Müdürü Emrullah Ali AKSUOĞLU ziyaret edilmiştir. Burada Harita Yük. Müh. Mehmet DEMİRKIR tarafından “Güncelleme Kadastrosu” konulu sunum gerçekleştirilmiştir. Sunumda güncelleme kadastrosu değerlendirme aşamasında kullanılan temel sınır tipleri ve uygulanan ilkeler hukuksal çerçevede yeniden ele alınmıştır. Yaklaşık 2 saat süren eğitimde halen devam etmekte olan güncel saha çalışmaları üzerinde öğrenciler ile tartışma gerçekleştirilmiştir. Eğitimin ardından Bölge Müdürü Serkan COŞKUN makamında ziyaret edilmiştir.
Misafirperver yaklaşımları ve desteklerinden dolayı başta Bölge Müdürü Serkan COŞKUN olmak üzere, Kadastro Müdürü Emrullah Ali AKSUOĞLU, Kontrol Mühendisi Mehmet DEMİRKIR ve tüm kadastro çalışanlarına bölümümüz adına teşekkürlerimizi sunarız.
14 Mayıs 2026
KTÜ Harita Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen webinarda NEOM projesi ve TBM (Tunnel Boring Machine) tabanlı altyapı çalışmaları ele alındı.
13 Mayıs 2026
KTÜ Harita Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen webinarda, denizcilik ve offshore alanlarında harita mühendisliğinin rolü ele alındı.
13 Mayıs 2026
Öğrencilerimizin teorik bilgilerini uygulama örnekleri ile pekiştirmeleri amacıyla 7-9 Mayıs 2026 tarihleri arasında teknik gezi programı düzenlenmiştir.
11 Mayıs 2026
"Türkiye Sıfır Atık Çevre ve İklim Değişikliği Çalıştayı"nda öğretim üyemiz Prof. Dr. Emine Tanır Kayıkçı, Masa 1: İklim, Afet ve Doğa Yönetimi başlıklı tematik masada görev almıştır.
11 Mayıs 2026
KTÜ Harita Mühendisliği Bölümü ve HKMO Trabzon Şubesi iş birliğiyle düzenlenen "Mühendislikten Girişimciliğe" toplantısı gerçekleştirildi.
29 Nisan 2026
KTÜ Harita Mühendisliği Bölümü seminer salonunda, Ölçme Tekniği Anabilim Dalı yeni Araştırma Görevlimiz Ayşen Aslan için önlük giyme töreni gerçekleştirilmiştir.
29 Nisan 2026
2025 yılı akademik ve idari faaliyetlerinin değerlendirilmesi ile 2026 yılı beklentilerine yönelik Harita Mühendisliği Bölümü'nde toplantı gerçekleştirildi.
20 Şubat 2026
2025 yılının tüm gelişmelerini takip etmek istiyorsanız tıklayınız
02 Şubat 2026
Araştırmacılarımız Nahçıvan Duzdağı ve Çevresi için Açık Veri Setlerinin Değerlendirilmesi başlıklı çalışmalarını sunmuştur.
01 Aralık 2025
21 Kasım 2025
Araştırmacılar konferansta, "A Web-Based GIS Approach to the Digital Documentation of Historical Tombstones: The Case of Trabzon" başlıklı bildirilerini sunmuştur.
24 Ekim 2025
Arş. Gör. Dr. Fatih Terzi ve Arş. Gör. Dr. Bura Adem Atasoy GeoVisions 2025 Uluslararası Sempozyumuna katıldı.
14 Ekim 2025