haberler

Emekli Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr. Ahmet KAYA ve Prof. Dr. Cemal BIYIK Hocalarımızın Bölümümüze Ziyareti

2016 yılında emekli olarak bölümüzden ayrılan Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Jeodezi Anabilim Dalı Başkanı görevleri yapmış olan Prof. Dr. Ahmet KAYA ve 2017 yılında emekli olarak bölümüzden ayrılan Rektör Danışmanı, Bölüm Başkanı ve Kamu Ölçmeleri Anabilim Dalı Başkanı görevleri yapmış olan hocamız Prof. Dr. Cemal BIYIK hocalarımız 9 Kasım 2022 Çarşamba günü bölümüzü ziyaret etmiştir.

 

Prof. Dr. Ahmet Kaya hocamız ve Prof. Dr. Cemal Bıyık hocalarımız ve bölüm öğretim elemanlarımız Bölümümüz Seminer salonunda düzenlenen bir karşılama toplantısıyla bir araya gelmişlerdir. Prof. Dr. Ahmet Kaya hocamız, Eskişehir-Sivrihisar’da başlayan,  İstanbul İlk Öğretmen Okulu ve İzmir Yüksek Öğretmen Okulu ile devam eden ilköğretim ve lise öğrenimi ve İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik-Fizik Lisans programında tamamladığı üniversite öğrenimi yıllarından anılarını ve deneyimlerini paylaşmıştır. Prof. Dr. Cemal Bıyık hocamız da, bölümüzde görev yaptığı ilk yıllardaki çalışma deneyimleri ve anılarını paylaşmıştır. Hoş sohbetli ve samimi bir buluşmaya olarak gerçekleştirilen bu karşılama toplantısına katılan tüm öğretim elemanlarımıza ve ziyaretleri için emekli öğretim üyesi hocalarımız Prof. Dr. Ahmet Kaya ve Prof. Dr. Cemal Bıyık hocalarımıza teşekkür ediyoruz ve sağlıklı günler diliyoruz.

 

 

Prof. Dr. Ahmet KAYA (Kısa Özgeçmiş)

1976 yılında asistan olarak bölümümüzde göreve başlayan Prof. Dr. Ahmet KAYA hocamız, 1987 yılında Yardımcı Doçent, 1994 yılında Doçent ve 2000 yılında da Profesör kadrosuna atanmıştır. Sayın Prof. Dr. Kaya; KTÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanı, Bilgisayar Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Direktörü, Etik Kurul Başkanı, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı, Jeodezi Anabilim Dalı başkanı olarak Bölüm, Fakülte ve Üniversite düzeyinde değişik idari görevler yanında; Mühendislik Dekanlar Konseyi ve Üniversitelerarası Kurul üyeliği ile ulusal düzeyde kurumumuzu temsil etmiştir. Çok sayıda ulusal ve uluslararası makale ve bildirilerinin yanı sıra “Jeodezi-II, Küre ve Elipsoidin Düzleme Tasviri" kitabının da yazarıdır.

 

Prof. Dr. Cemal BIYIK (Kısa Özgeçmiş)

1974 yılında KTÜ bölümümüz lisans programından mezun olan Prof. Dr. Cemal BIYIK hocamız, 1988 yılında Yardımcı Doçent, 1995 yılında Doçent ve 2001 yılında da Profesör kadrosuna atanmıştır. Sayın Prof. Dr. Bıyık, Bölüm Başkanı, Kamu Ölçmeleri Anabilim Dalı Başkanı, Rektör Danışmanı, İlahiyat MYO Müdürü, İletişim Fakültesi Dekanı olarak Bölüm, Fakülte ve Üniversite düzeyinde değişik idari görevler üstlenmiştir. 2017 yılında emekli olarak üniversitemizden ayrılan Prof. Dr. Cemal Bıyık hocamız halen Avrasya Üniversitesi’nde Harita Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü olarak çalışma hayatına devam etmektedir. Çok sayıda ulusal ve uluslararası makale ve bildirilerinin yanı sıra “Kadastro Bilgisi” ve “Harita Mühendisliğinde Proje Planlaması ve Yönetimi” adlı kitapların da yazarıdır.


23 Kasım 2022