haberler

Cbs Kongresi 2019'a Bölümümüzden Katılım

Sekretaryası Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) tarafından yürütülen CBS kongreleri 2007 yılından günümüze Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından CBS kavramının politikalarını, uygulamalarını, teknolojilerini tartışmak ve bu konularda farklı ve yeni düşünceler üretmek amacıyla iki yılda bir düzenlenmektedir. Ülkemizin tek ulusal coğrafi bilgi sistemleri kongresi olan TMMOB Coğrafi Bilgi Sistemleri Kongrelerinin altıncısı 23-25 Ekim 2019 tarihlerinde Ankara`da Türkiye Barolar Birliği Av. Özdemir Özok Kültür ve Kongre Merkezi`nde “Akıllı” Şehir ve “Akıllı” Kırsal teması ile düzenlenmiştir.Bölümümüzden kongreye katılım gerçekleşmiştir. Bölüm başkanımız Prof. Dr. Çetin CÖMERT 'Mekansal Veri Altyapısı' adlı oturumda, oturum başkanı olarak görev almıştır. 

Bölümümüz araştırma görevlilerinden Ziya USTA, '3B Konumsal Verinin Web Tabanlı Yönetilmesi için Bir 3B Bölümleme Mekanizması' konulu sunum gerçekleştirmiştir. Ayrıca 'Mekansal Zeka' adlı oturumda, oturum başkanı olarak görev almıştır. 

Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Ögr. Üyesi Gülten KARA, 'Uluslararası Düzeyde Açık Veri Girişimlerinin İncelenmesi' konulu sunum gerçekleştirmiştir. Ayrıca bölümümüz öğrencilerinden 13 kişi de HKMO genel merkezin desteğiyle kongre de dinleyici olarak bulunmuşlardır. 

 


03 Kasım 2019