haberler

12. TUFUAB Teknik Sempozyumu'na Bölümümüzden Katılım

1989 yılından bu yana düzenlenmekte olan Türkiye Ulusal Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Birliği (TUFUAB) Teknik Sempozyumu’nun 12’ncisi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ev sahipliğinde 24-26 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Sempozyumda Fotogrametri ve Uzaktan Algılama tekniklerinin yanı sıra Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) alanındaki uygulama ve gelişmelerle birlikte yapay zeka, metaverse, uydu ve uzay teknolojileri, deprem gibi güncel konulara da yer verilmiştir.

Sempozyuma üniversitemiz akademik personel ve lisansüstü öğrencileri katılım sağlamış ve sunumlarını başarılı bir şekilde gerçekleştirmişlerdir.

Sempozyuma katılan Karadeniz Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü mezunları ile mezunlar görüşmesi gerçekleştirilmiştir. Görüşme kapsamında piyasanın mezunlardan beklentileri, mezunların eksik ve iyi olduğu alanlara dair gözlemler, istenen mezun profilleri ve üniversitemizin güçlü, gelişmeye açık yönleri hakkında görüşler alınmıştır.

XII. TUFUAB Sempozyumuna katkı sağlayan akademik personel ve öğrencilerimizi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.


29 Mayıs 2023