haberler

2019-2020 Bahar Dönemi Uzaktan Eğitim Uygulaması

UZAKTAN EĞİTİM

YENİ (25.03.2020): KTÜ Rektörlüğü Uzaktan Eğitim Duyurusu TIKLAYINIZ

Bilindiği üzere zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bilim-Kurgu filimlerde izlediğimiz sahnelerin gerçek hayattaki figüranları olduk. Fakat bu yaşadıklarımız filim değil, gerçek. Gerekli tedbirleri alacağız. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara ve alınan tedbirlere uyacağız ve bu süreci inşallah hep birlikte atlatacağız.

Hayat devam ediyor. Tabiiki eğitim-öğretim de devam edecek. Üniversitemiz de eğitim-öğretimin sürmesi için gerekli çalışmaları yapıyor. Bu konudaki hazırlıkları ve uzaktan eğitimin nasıl yapılacağı konusundaki gelişmeleri aşağıda paylaşıyorum.

  • Merak edildiği için öncelikle belirteyim. Arasınavlar Akademik Takvimde ilan edilen tarihlerde yapılmayacak. Uzaktan Eğitim sürecindeki gelişmelere göre Arasınav, Final ve Bütünleme sınav tarihleri dahga sonra belirlenecek.
  • Derslerin teorik kısımları için Bölümümüze 3 Sanal Derslik ayrılmıştır. Yani aynı anda 3 ders verilebilecektir. Derslerin verilişi daha önce aldığınız UZEM dersleri gibi olacaktır.
  • Uzaktan eğitim için yeni bir Lisans ve Lisansüstü ders programı hazırlanacak ve ders sorumluları bu programda belirtilen ders saatlerinde derslerini sunacaklardır. Program bir-kaç gün içinde ilan edilecektir.
  • Normalde 1 saat süren teorik ders sanal ortamda 25 dk olacaktır. 2 Saatlik dersler 50 dk, 3 saatlik dersler 75 dk anlatılacaktır. Bu süreler ara verilmeden kullanılacaktır. Farklı iki ders arasında 15 dk ara verilecektir.
  • Öğrenciler yeni programda belirtilen gün ve saatlerde sorumlu oldukları dersleri canlı izleyebileceklerdir. Dersler sistemde kayıt altına alındığından dersi kaçıran veya programdaki saatinde takip edemeyenler daha sonra bu derslere erişerek izleyebileceklerdir. Ancak canlı izlenmesi ve gerektiğinde anlaşılmayan hususların sorulması önemlidir.
  • Gruplara ayrılmış aynı isimli dersler tek şube olarak verilecektir. Normal Öğretim ve İkinci öğretimdeki aynı isimli Türkçe dersler tek ders olarak verilecektir. Normal Öğretimdeki İngilizce dersler tek şube olarak, İkinci Öğretimle birleştirilmeden ayrı verilecektir.
  • Laboratuvarlar yapılmayacak, sadece teorik dersler anlatılacaktır. Laboratuvarlar konusunda ne yapacağımıza ilerleyen süreçte karar vereceğiz.
  • Bitirme Projelerinin Durumu da aynı Laboratuvarlar gibidir. Bu konuda da bölüm olarak bir çözüm üreteceğiz. 
  • Mühendislik Tasarımı dersini alan öğrenciler takım arkadaşları ve danışmanları ile haberleşerek  çalışmalarını sürdüreceklerdir.
  • Büyük ihtimalle 30 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren dersler verilmeye başlanacaktır.

--------------------------------------
Mühendilik eğitiminin yüz yüze yapılmasını savunan biri olarak pes ettim. Son zamanlarda gelişen olaylar süreci hızlandırdı ve yüz yüze eğitimi savunan biri olarak pes ettim. Derste öğrencinin gözünün içine bakarsınız. Onlar da sizin gözünüzün içine bakarlar. Eğer bir şeyler vermeyi başarıyorsanız o merak dolu gözleri üzerinizde hissedersiniz. Daha fazla vermek istersiniz. Bazen de hayattan bahsedersiniz... Karşılıklı bir etkileşim ve motivasyon oluşur. Dersi anlatırken süreyi aştığınızın farkına bile varmazsınız. Şimdi nasıl olacak bakalım. Biz bilgisayara anlatacağız, bilgisayar da öğrenciye. İnşallah başarılı oluruz.
--------------------------------------

 

 


23 Mart 2020