haberler

Yazılım Birimimizde Yapılan Çalışmalar

 

1-  Görevde yükselme sınavı başvurularının BYS sistemi üzerinden alınması.

 

2-  İhale dışındaki mal ve hizmet alımları ile yapım işleri teklif alma ve değerlendirme sisteminin geliştirilmesi. (Üzerinde çalışılıyor)

 

3-  4-B Sözleşmeli Personel alımının online.ktu.edu.tr üzerinden gerçekleştirilmesi. Personel dairesinin ilan ve başvuruların kontrolünü BYS sistemi üzerinden denetlenmesi.

 

4- Akademik Yükselme ve Akademik İlan Başvuru Sistemi geliştirilmiştir.  Online KTÜ uygulaması altında yayına alınmıştır.

 

5- Üniversite bünyesinde spor sahalarını ve salonlarını online olarak kiralama ve ödeme sistemi geliştirilmiş BYS ve Online KTÜ sistemlerinde devreye alınmıştır.

 

6- Eğitim ve Kurs modülü geliştirilerek Yabancı Diller Fakültesi’nin yayınlamış olduğu kurs ilanları bu sistem modül kullanıcılara sunulmuştur. Kullanıcılar bu kurslara ait ilanları görüntüleyip kredi kartıyla online olarak ödeyip başvuru yapabilmektedir. Bu sistem hem Online KTÜ hem de BYS tarafında aktif olarak kullanılmaktadır.

 

7- İlişik kesmek isteyen öğrencilerin kütüphane borç ödemelerini online olarak yapabilmeleri için BYS sistemi altında öğrenci kütüphane borç ödeme modülü geliştirilmiştir.

 

8- 696 Sayılı KHK kapsamında taşeron işçilikten daimi işçi kadrosuna geçen personellerin maaş bordrolarını detaylı görüntülemeleri için Bilgi Yönetim Sistemine “Maaş Bordro” sayfası eklendi.

 

9- Üniversite personelimize uluslararası makale yazım süreçlerinde yabancı dil konusunda düzeltme hizmeti vermek üzere rektörlük tarafından akademik yazım destek birimi oluşturulmuştur. Bu birimin süreçlerinin işleyişinde kullanılmak üzere Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden üniversite personelinin talep oluşturması ve bu taleplerin birim tarafından değerlendirilmesi ve cevaplandırılması sürecini içeren “Akademik Yazım Desteği” adlı uygulama eklenmiştir.

 

10- Öğrencilerimizin ve staj komisyonlarının staj süreçlerini yürütebilmesi için Bilgi Yönetim Sistemine “Staj Yönetim Sistemi” geliştirilmektedir.

 

Yazılım Birimi


21 Ekim 2021