makine program tanıtımı

Mekanik cihazlar ve sistemlerindeki hızlı gelişmeye paralel olarak, yetişmiş elemana olan ihtiyaç ve istihdam açığı sürekli artmaktadır. Makine programı bu ihtiyacı karşılamak üzere açılmıştır. Isteğe bağlı bir yıl Ingilizce hazırlık okunabilir. Bu programdan mezun olan Makine Teknikerlerinin çalışma ve iş bulabilme imkanları oldukça geniş bir alanı kaplamaktadır.

 

ÖĞRETİM ELEMANLARI

 

Doç. Dr. Serkan BIYIK 

Dr. Öğr. Üyesi Fatma DİNÇ

Öğr. Gör. Dr. Emre Deniz YALÇIN

Öğr. Gör. Dursun MERİÇ

Öğr. Gör. Gül Gedik GÜLTEKİN 

Öğr. Gör. Fuat YETİM

 

ÇALIŞMA ALANLARI VE IŞ BULMA OLANAKLARI


 

Makine programı; sanayide faaliyet gösteren bütün kurum ve kuruluşlara ara eleman yetiştiren bir programdır. Öğrencilere Makine ve alt dalı olan Talaşsız Şekillendirme ve Kaynak Teknolojileri ile ilgili teorik ve uygulamalı dersler verilmektir. Tekniker unvanıyla mezun olan bu program öğrencileri; sanayide mermercilikten makine imalatına, tekstilden madenciliğe kadar makine kullanılan her alanda faaliyet gösteren kamu ya da özel sektöre ait kuruluşlarda çalışabildikleri gibi, kendi işyerlerini de açabilmektedirler.
Iş olanakları

Makine programından mezun olan örencilerin ;

- Endüstrinin talep ettiği bilgi ve becerilere sahip
- Endüstriyi yakından tanıyan 
- Yurt genelinde benimsenen yeterlilik standartlarına ulaşmış
- Endüstrinin potansiyel gücünü oluşturan 

Tekniker unvanını alan mezun öğrencilerimiz Endüstrinin Imalat ve Bakım Sektörlerinde profesyonel mühendis veya diğer yöneticiler ile yakın çalışması gereken ara eleman olarak (Tekniker ) olarak küçük ve orta büyüklükteki işletmelerde kamu veya özel sektörlerde rahatlıkla iş bulabilme imkanları vardır.

 

MESLEKTE ILERLEME


Lisans Tamamlama (DGS) :
Programımız öğrencileri Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları halinde aşağıda listelenen lisans programlarından herhangi birine kayıt yaptırabilmektedirler. Makina Mühendisliği
Tekini Eğitim Fakületelerini Makine Bölümleri 
Staj : Programda Normal Öğretimde eğitim verilmektedir. 60 günlük mecburi stajlarını tamamlayıp mezun olan öğrenciler, Talaşsız Şekillendirme ve Kaynak Teknolojileri, bakım ve onarım konularında temel bilgiler edinirler.

Uygulama Alanları

· Her türlü talaşlı ve talaşsız üretim sistemlerinde
· Makine imalat sanayiinde
· Isı transferi ve sısıtma-soğutma sistemlerinde
· Sıvı akışkan ve gaz tarnsfer sistemlerinde
· Gemilerde, deniz ulaşım araçlarında
· Otomotiv sektöründe
· Fabrikaların mekanik çizim, projelendirme ve üretim birimlerinde
· Demir-çelik işletmelerinde

 

BURS, KREDI ve ÜCRET DURUMU

 -Meslek eğitimi boyunca öğrenciler yüksek öğrenim kredisinden ve yurtlardan faydalanabilirler, ayrıca koşulları uyan öğrenciler çeşitli kurumlar tarafından verilen burslardan yararlanabilirler.

- Kamu sektöründe çalışanlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabiidir. Teknik hizmetler sınıfında 10. derecenin 2. kademesi ile göreve başlarlar.

 

DAHA AYRINTILI BILGI IÇIN BAŞVURULABILECEK YERLER

 

Ilgili Eğitim Kurumları, - Türkiye Iş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, - Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye Iş Kurumu Il ve Şube Müdürlükleri. 

 

DERSLIKLER

 

Her biri 40 öğrenci kapasiteli, 4 derslik bu programa ayrılmıştır. Derslikler  projeksiyon makinesi kullanımına uygun olup, ayrıca laboratuarlarda da projeksiyon cihazları bulunmaktadır. Mekatronik, Elektrik, Elektronik, Otomatik Kontrol, Otomasyon, Proses kontrol, Makine gibi laboratuarların yanısıra herbirinde 50 bilgisayar bulunan 4 adet bilgisayar laboratuarı CAD/CAM ve simülasyon uygulamaları yapmak üzere bu program öğrencilerinin kullanımına hazırdır.