program öğrenme çıktıları

Bu programın başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:

 

  1. Çocuk gelişimi alanındaki temel ve güncellenmiş kuramsal ve uygulama için gerekli bilgilere sahip olur.
  2. Çocukların gelişimi, öğrenme özellikleri ve güçlükleriyle ilgili bilgilere sahip olur.
  3. Çocuğun fiziksel, bilişsel, dil, sosyal-duygusal, duyusal gelişim alanlarını kapsayan bilgi ve becerileri kullanarak kanıt temelli verileri yorumlar, değerlendirir, gelişimsel sorunları analiz eder, etik değerleri gözeterek tipik ve atipik gelişim gösteren çocuklara yönelik aile merkezli çözüm önerileri geliştirir.
  4. Çocuk gelişimi alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgiler doğrultusunda, farklı yöntem ve araçlarla tipik ve atipik çocukların gelişimini değerlendirme ve destek programları hazırlama, aile danışmanlığı yapma ve toplumu bilgilendirme becerisine sahiptir.
  5. Çocuk gelişimi alanında disiplinler arası işbirliği gerektiren çalışmalarda sorumluluk alır ve diğer ekip üyeleriyle işbirliği içinde interdisipliner veya transdisipliner prensiplere uygun çalışır.
  6. Bireysel ve çevresel farklılıklara, kültürel inançlara, örf ve adetlere saygı duyar ve bunların çocuk gelişimiyle olan ilişkisini dikkate alır.
  7. Toplumsal sorumluluk bilinciyle yaşadığı sosyal çevre için mesleki proje, araştırma ve etkinlikler planlar, uygular ve süreci izleyip değerlendirir.
  8. Çocuk gelişimi alanıyla ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirir, düşüncelerini ve sorunlara yönelik çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşır.
  9. Çocuk gelişimi alanında yaptığı tüm uygulamaları yönetim ve kalite prensiplerine göre yapar.
  10. Mesleki performansının gerektirdiği tüm rolleri yerine getirir, çocuk gelişimiyle ilgili kuramsal ve uygulama bilgilerini bütünleştirir. Çocuk gelişimi alanının geliştirilmesinde, ilerlemesinde ve tanıtılmasında aktif rol alır.