"Her Hafta 1 Kitap, Hedef 100 Kitap"

Beslenme ve Diyetetik Kulübü öncülüğünde Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları ile “Her Hafta 1 Kitap, Hedef 100 Kitap” temalı geleneksel bir kitap okuma etkinliği başlatıldı. Etkinlik ile birlikte her hafta bir kitap tamamlayacak öğrencilerin mezun olana kadar 100 kitap tamamlama hedefine ulaşması bekleniyor. Başta kişisel gelişim, psikoloji, nörobilim, edebiyat, tarih, Türk ve Dünya klasikleri ve mesleki alan olmak üzere farklı alanlarda en etkili 120 kitaptan oluşan bir kitaplık ve katılımcı 57 öğrenci ile etkinliğe başlanmış olup, bu sayıların zamanla arttırılması amaçlanıyor. Bu sayede öğrencilerin bilgi seviyelerinin ve odaklanma becerilerinin arttırılması; kelime dağarcığının, diksiyonun, okuduğuna anlama ve kendini ifade edebilme yeteneklerinin geliştirilmesi; stres ve anksiyetelerinin azaltılması; özdisiplin oluşturabilmeleri ve özgüvenlerinin arttırılması hedeflenmektedir. Katılım sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor, belirlenen amaçlara ulaşabilmelerinde kendilerine başarılar diliyoruz. Ayrıca etkinliğin üniversitedeki diğer bölüm öğrencileri için de bir örnek oluşturmasını ve bu konuda bir farkındalık hareketi başlatabilmeyi temenni ediyoruz.

22 Mart 2024