tam donanımlı köprüüstü simülatörü açılış töreni gerçekleştirildi

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası'nın katkılarıyla yapılarak 2021-2022 Bahar Yarıyılı itibariyle Denizcilik alanında yapılan eğitimin hizmetine sunulacak olan Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü ‘Tam Donanımlı Köprüüstü Simülatörü’ Açılış Töreni, birçok sektör temsilcisinin katılımıyla gerçekleşti.

Tam Donanımlı Köprüüstü Simülatör Sistemi;

Görüntüyü 360 ° yatay olarak çevirebilecek, dikey görünüşünü aşağı ve yukarı değiştirebilecek donanıma sahiptir. Görüntüyü sanal pruva istikametinden köprü kırlangıçlarına kadar çevirme kapasitesine sahip ve verilen eğitimin amaçlarına uygun olarak alacakaranlık, gece ve gündüz koşulları, rüzgâra bağlı deniz durumu, sis, yağmur gibi hava olayları, küresel dünya modeli ve yer yapısını özelliklerini en iyi şekilde sunup manevra ve dümen kolu konsolları, klasik ve modern bir geminin seyir kontrolleri için gerekli olan ekipmanlar ile donatıldı.

Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi'nde halihazırda bulunan Köprüüstü Simülatörü, İMEAK DTO katkılarıyla dünya standartlarına uygun hale getirilerek Türkiye’deki en gelişmiş simülatör olarak fakülte öğrencilerinin kullanımına sunuldu.