Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları 2019

Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları ya da Üniversitelerin Web Sıralamaları, web içeriğinin hacmi (sayfa ve dosya sayısı), görünürlüğü ve bu yayınların aldığı dış bağlantılara (site atıfları) göre belirlenen puan neticesinde dünya üniversitelerini sıralayan sistem. Sıralama, Madrid kaynaklı İspanya Ulusal Araştırma Konseyi(CSIC) bünyesinde faaliyet gösteren araştırma grubu "Cybermetrics Lab" tarafından yapılmaktadır.

Sıralamanın amacı, internet üzerinde akademik araştırma kurumlarının varlığını arttırmak ve bilimsel makalelerin açık erişim yayınını teşvik etmektir. 2004 yılından beri her Ocak ve Temmuz ayında güncellenen sıralamada bugün dünya çapında 12 binden fazla üniversite değerlendirilmektedir.

2019 Temmuz ayı sıralamasına göre Karadeniz Teknik Üniversitesi 193 Türk Üniversitesi arasında 20. sırada yer almıştır.

Webometrics Türkiye Üniversiteler Sıralaması

01 Ağustos 2019