haberler

Karadeniz Teknik Üniversitesinden Kariyer Gelişim Örneği: Yetenek Havuzu

Personelimizin, eğitim ve gelişim yolculuklarında göstermiş oldukları bu başarıyı tebrik etmek amacı ile Üniversitemizin Senato Salonunda bir tören düzenlendi. Törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Akif CİNEL, Prof. Dr. Cemil RAKICI, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bünyamin ER, Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk ÖZTÜRK, Personel Daire Başkanı Göksel SALİH ile Memur Akademisi’ne katılan ve katkı veren akademik ve idari personelimiz iştirak etti.

Bir KTÜ markası olan Memur Akademisi Bu yıl 30 farklı konuda eğitim verdi. Memur Akademisi Genel Eğitim Modülü; yüz yüze, çevrim içi ve video kayıt gibi çeşitli kanallardan erişim imkanı ile gerçekleştirildi.

Prof. Dr. ÇUVALCI: “Bilgiye, Liyakate Önem Veriyoruz”

“Memur Akademisinde Yeni Dönem” başlıklı bir sunum ile başlayan Belge Takdim Töreninde Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI Memur Akademisi geleneğinin önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Prof. Dr. ÇUVALCI konuşmasında: “Memur Akademisi bizden önceki dönemde başlayan ve bizim de devam ettirdiğimiz güzel bir program. Akreditasyon sürecinde Üniversitemize gelen Değerlendirici Takımların da büyük teveccühünü aldık: “Böyle bir hizmet içi eğitim programı hiç görmedik” ifade ettiler. Bu kapsamda KTÜ İlk sıralarda yer alan üniversitelerden bir tanesidir. Genel Sekreterliğimiz tarafından yürütülen Yetenek Havuzu en başta hayal gibi geliyordu; tabi arkasında büyük bir süreç büyük bir emek isteyen bir yolculuktu. Üniversitemize katacağı bu değerin bizi yükseklere taşıyacağına inanarak hemen yapma kararı verdik. Biz Rektörlük olarak memnunuz. Biz bilgiye, liyakate önem veriyoruz. Bununda en önemli adımı KTÜ Yetenek Havuzu. Bundan sonra bizler atamaları Yetenek Havuzundan sağlayacağız. Alanında uzman, donanımlı, yetiştirilmiş personelleri yerleştirmek istiyoruz. Bilgiyi öğrenen ve uygulayanlar daha iyi yerlere gelecektir. Üniversitemizin başarılarında idari personelimizin katkıları çok büyük! Biz bir aileyiz” dedi.

Memur Akademisi Memnuniyet Oranı %94

Ortalama olarak 2.300 dakikayı aşan eğitimlere, 3.433 persone katılım sağladı. Eğitimle ilgili yapılan Memnuniyet anketinde ise memnun olma oranı %94 olarak tespit edildi. KTÜ Memur Akademisi Yönergesi doğrultusunda, gerekli şartları sağlayan 57 personel Katılım Belgesi almaya hak kazandı. Dönem sonunda düzenlenmiş olan Genel Eğitimler Modül 2 sınavında başarılı olan 6 personel Başarı Belgesi almaya hak kazandı. Yetenek Havuzu Yolculuğunun tüm şartlarını başarıyla sağlayan 3 personel ise KTÜ Yetenek Havuzuna girme başarısı gösterdi.

Senato Salonundaki tören, Belge takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Detaylı bilgiye aşağıdaki URL'lerden erişebilirsiniz.

Memur Akademisi Belge Takdim Töreni Fotoğraf Galerisi

Memur Akademisi 2022 - 2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Öz Değerlendirmesi

Katılım Belgesi almaya hak kazanan personel listesi

Başarı Belgesi almaya hak kazanan personel listesi

KTÜ Yetenek Havuzuna girmeye hak kazanan personel listesi


25 Temmuz 2023