haberler

I. Sosyal ve Beşeri Bilimler Lisans Öğrenci Sempozyumu Gerçekleştirildi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öncülüğünde düzenlenen I. Sosyal ve Beşeri Bilimler Lisans Öğrenci Sempozyumu, 21 Mayıs 2026 tarihinde Edebiyat Fakültesi konferans salonlarında yoğun katılımla gerçekleştirildi. Sempozyumda sosyal bilimlerden tarih ve arkeolojiye, edebiyattan dil çalışmalarına kadar farklı disiplinlerden lisans öğrencileri araştırmalarını sunma fırsatı buldu.

Sempozyumun açılışında Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Bayram Sevinç ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yavuz’un yanı sıra Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin ER de katılımcılara hitap ederek öğrencilerin bilimsel üretim süreçlerine katılımının önemine vurgu yaptı. Açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Gün boyunca gerçekleştirilen oturumlarda öğrenciler; toplumsal değişim, aile, gençlik, tarih, kültürel miras, edebiyat, dil, yapay zekâ ve medya gibi farklı konulardaki çalışmalarını akademisyenler ve katılımcılarla paylaşarak bilimsel tartışma ortamına katkı sundular. Farklı bölümlerden öğrencilerin bir araya geldiği sempozyum, disiplinler arası etkileşimin güçlenmesine de önemli katkılar sağladı.

Kapanış oturumunda öğrencilerin sunumları değerlendirilirken, lisans düzeyinde araştırma yapma kültürünün geliştirilmesinin ve genç araştırmacıların akademik faaliyetlere teşvik edilmesinin önemi vurgulandı.

Sempozyumun planlanması ve yürütülmesinde emeği geçen düzenleme kurulu üyelerine, oturum başkanlarına, katılımcılara ve katkı sunan tüm akademisyenlere teşekkür edilirken, organizasyon sürecinde özveriyle görev alan KTÜ Sosyoloji Kulübü üyelerine de destekleri ve emekleri dolayısıyla ayrıca teşekkür edildi. Bu tür etkinliklerin önümüzdeki yıllarda da sürdürülerek öğrencilerin bilimsel çalışmalarını paylaşabilecekleri bir akademik platform oluşturmaya devam etmesi hedeflenmektedir.


01 Haziran 2026